א
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
|
2646-98
20/03/2008
|
בפני השופט:
גדות שרה
|
- נגד - |
התובע:
1. ג'נח רחמים 2. ג'נח אליהו 3. ג'נח יששכר 4. ג'נח ישראל 5. ג'נח שירה 6. ג'נח רבקה 7. עזבון המנוחה ג'נח מלכה ז"ל
עו"ד אדרה רוט ואברהם אינדורסקי
|
הנתבע:
1. מגדל חברה לביטוח בע"מ 2. אבנר איגוד ביטוח לנפגעי רכב
עו"ד מ. ורבה
|
החלטה |
1. ביום 15.11.07 ניתן פס"ד בתביעת נזיקין שהגישו התובעים כנגד הנתבעות.
אם המשפחה, גב' ג'נח מלכה ז"ל, נפטרה כתוצאה מהתאונה והתובעים הם בעלה, מר ג'נח רחמים, וחמשת ילדיה.
2. התובעים 3 ו- 4 נפגעו כתוצאה מהתאונה, הן פיזית והן נפשית והתובעות 5 ו- 6 נפגעו אף הן, כאשר במועד מתן פסה"ד תובעת 5 היתה בת 19 ותובעת 6 היתה בת 16.
אין חולק כי התובעים 3-6 אינם חסויים.
3. בסעיף 78 לפסה"ד נקבע על ידי כדלקמן:
"א. חלקם של התובעים בתיק זה בגירים, חלקם קטינים וחלקם בגירים אך בעלי נכות נפשית משמעותית.
ב. ...
ג. הכספים המגיעים לתובעים 3-6 לא יועברו אליהם בשלב זה.
ב"כ התובעים תודיע לביהמ"ש, תוך 10 ימים, כיצד יטופלו הכספים המגיעים לתובעים אלה, גם בהתייחס לנכותם הנפשית של תובעים 3 ו- 4, לקטינותן של תובעות 5 ו- 6, והצורך להבטיח את עתידם של ארבעה אלה בעזרת הפיצויים שיקבלו.
ד. לאחר האמור בס"ק ג' לעיל, תינתן החלטה נוספת."
4. ביום 10.12.07 הגישו התובעים "
הודעה ובקשה מטעם התובעים" (בש"א 23837/07).
בהודעה זו הציעו התובעים, באמצעות באת -כוחם, למנות את הרב סודרי אליהו, מנהל בית הספר תלמוד תורה יקירי ירושלים, אשר מכיר ומלווה את המשפחה למעלה מ- 20 שנה, כאחראי על ניהול כספי התובעים 3 ו- 4 (ר' סעיף 1 להודעה).
בסעיף 2 להודעה הודיעו התובעים כי הרב סודרי נאמן עליהם והסכים לקבל על עצמו אחריות לפתיחת חשבון נפרד לכל אחד מהתובעים 3-4 כאשר כספי הפיצויים יושקעו בתוכנית חסכון בלתי ספקולטיבית וכאשר כל פעולה בנקאית העולה על 10,000 ש"ח, תדרוש את חתימתו ואישורו של הרב סודרי, בנוסף לחתימת התובע עצמו.
תנאי זה יוצג לבנק והבנק יהיה מחוייב לפעול על פיו (סעיף 3 לבקשה).
הרב סודרי נאות לקבל על עצמו אחריות זו ללא קבלת שכר וללא כל טובת הנאה, וצירף לבקשה כתב הסכמה והתחייבות מיום 27.11.07.
5. לעניין תובעות 5 ו- 6, מציינים התובעים, כי תובעת 5 הינה בגירה וניתן להעביר לידיה ישירות את הכספים להן היא זכאית, ולעניין תובעת 6, מוסכם על התובעים כי באת-כוחם תפתח חשבון נאמנות על שם הקטינה והכספים יועברו לידיה, עם הפירות שייצברו, לאחר הגיעה לגיל 18.
6. בעקבות הודעה זו, ניתנה על ידי החלטה ביום 9.12.07, המדברת בעד עצמה, אשר על פיה הזמנתי את כל הצדדים לדיון נוסף לרבות את ב"כ הנתבעת.
7. ביום 3.3.08 התקיים דיון בנוכחות התובעים 3-6 וב"כ התובעים וכן בנוכחות ב"כ הנתבעים.
באותה ישיבה חזרה ב"כ התובעים על ההודעה בכתב.