- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק א 25810/04
|
בש"א, א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
25810-04,164234-06
25.7.2006 |
|
בפני : מארק - הורנצ'יק דליה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. בלדינגר דריה 2. בלדינגר יוסף עו"ד מיכאל בדנני |
: 1. עו"ד גיל עודד 2. שפרלינג גיל - גשרי שותפות 3. בנימין קציר 4. הוכמן בצלאל 5. ברמן יצחק עו"ד נועה גבאי עו"ד דרור זמיר עו"ד שמואל קזס |
| החלטה | |
1. זו בקשת התובעים לביטול מינויו של השמאי ירון ספקטור ולפסול את חוות דעתו.
2. לחלופין - להאריך המועד להגשת שאלות הבהרה לשמאי.
3. בתיק העיקרי הוגשה ביום 02.03.04 תביעה כספית על סך 1,738,621 ש"ח לרשלנות מקצועית , בין היתר לרשלנותו המקצועית של המשיב 5 שהינו שמאי מקרקעין במקצועו.
4. ביום 14.08.05 הורה ביהמ"ש על מינויו של השמאי ירון ספקטור מטעם ביהמ"ש ובכתב המינוי הורה על תפקידיו כמומחה וכן הורה כי הביקור בנכס נשוא התובענה יעשה בנוכחות בעלי הדין ו/או באי כוחם וכי הנכס יוערך במספר אופציות , הכל כאמור בהחלטה.
5. טוענים התובעים , המבקשים - כי השמאי ספקטור לא ציין היכרות מקצועית בינו לבין כל השמאים המעורבים בתיק .
6. כי נערך ביקור בנכס ביום 16.01.06 שאליו הגיעה בניגוד להוראות ביהמ"ש גם שמאי צביקל מי שהוציא חוות דעת מקצועית מטעם המשיב 5 .
7. ביקור שמתארים התובעים כמלווה באיומים ובצעקות מבלי שהשמאי ספקטור איננו מזכירם או את הופעת השמאי צביקל בחוות דעתו .
8. עוד טוענים התובעים כי השמאי צביקל העלה בפני השמאי ספקטור את השגותיו המקצועיות על האמור בחוות דעת של השמאי לס וכי המשיב 5 השתלח במהלך הפגישה בשמאי לס .
9. התובעים סוברים כי האיומים שהושמעו על ידי המשיב 5 אינם מכוונים רק לשמאי לס אלא גם כלפי השמאי ספקטור שאם השמאי ספקטור יקבל חס וחלילה את האמור בחוות דעת של מר לס יבוא איתו המשיב 5 חשבון בוועדות הלשכה של השמאים.
10. ביקשו התובעים להיות משוכנעים שהאיומים האלה לא ישפיעו על ספקטור ושלחו לו מכתב ברוח זאת.
11. כך גם מלינים התובעים כי בביקור נוסף שהתקיים בנכס ב-21.02.06 שוב היו התקפות וצעקות מצידו של המשיב 5 הן על התובעת והן על השמאי לס שלא נכח במקום .
12. בנוסף מציינים התובעים כי בחוות דעת של השמאי ספקטור לא באה לידי ביטוי התנהלות של המשיב 5 בשני הביקורים ואף לא מוזכרת העובדה שהמשיב 5 הוא מומחה המופיע מטעם בתי המשפט ומתמנה מטעם בתי המשפט ליתן חוות דעת ועל כן אסור היה לו להופיע לשני הביקורים .
13. כמו כן טוענים התובעים כי ציטוטים מופיעים בחוות דעת של ספקטור כאילו הם דבריו של השמאי עצמו (עמ' 17 סעיף ג' זהה לעמ' 12 לחוות דעת השמאי צביקל).
14. כן טוענים הם כי בסיום הביקור יצאה התובעת מהנכס, אולם המשיב 5 המשיך להרצות ולהתדיין עם השמאי ספקטור בנכס וגם ליווה אותו לרכבו.
15. התובעים רואים בכך טעם חמור לפגם המצדיק את פסילתו של השמאי ספקטור ואת פסילתה של חוות הדעת.
16. טוענים התובעים כי חוות הדעת על פניה ניראית מגמתית מבחינת תקיעת החץ קודם ואחר כך סימון המטרה.
17. על כן - מבקשים הם את פסילתו ואת פסילת חוות דעתו.
18. לבקשה זו מתנגדים כל המשיבים .
19. לאחר שעיינתי בתגובות ובתשובות של כל הצדדים - אני דוחה את הבקשה לביטול מינויו של השמאי מטעם ביהמ"ש ולפסילת חוות דעתו ואלה טעמי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
