דרום
בית הדין הצבאי המחוזי
|
(מחוזי) 236-15
23/03/2016
|
בפני השופטים:
1. סא"ל מאיה גולדשמידט- אב"ד 2. רס"ן כפיר בר 3. סרן אביב מויאל
|
- נגד - |
התובע הצבאי :
סגן בת אל טגביה
|
הנאשם:
רב"ט ע.פ. עו"ד סרן חן ישראל
|
הכרעת דין וגזר דין |
על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירה של איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז – 1977, בהתאם לכתב האישום ולפרטים הנוספים.
ניתנה היום 02/03/16, כ"א אדר א תשע"ו, והודעה בפומבי בפני הצדדים.
____(_-_)______ ____(_-_)____ ____(_-_)____
שופט אב"ד שופט
גזר דין
- הנאשם, רב"ט ע.פ, נותן את הדין בגין עבירה של איומים.
- מכתב האישום והפרטים הנוספים עולה, כי ביום 20/10/2015, בבסיס חי"ק XXX, בסמוך לשעה 22:30 שהו הנאשם וחבריו, בחדרם המשותף ביחד עם טור' ע' ק' (להלן: "המתלונן"), והרעישו עד כדי כך שהמתלונן, אשר ביקש, לישון, לא הצליח להירדם. כעבור מספר דקות כאשר הנאשם וחבריו יצאו מהחדר נעל המתלונן את דלת החדר והלך לישון. כעבור 10 דקות חזרו הנאשם וחבריו לחדר, ומצאו את דלת החדר סגורה. הנאשם ביקש מהמתלונן שיפתח את דלת החדר, אך האחרון סירב. לפיכך הלך הנאשם לחלון החדר ונכנס לתוך החדר, דרך החלון. בפנים החדר נטל הנאשם את נשקו מסוג רוס"קM-16 , ומחסנית מלאה שהיו מונחים על מיטתו, והתקדם לעבר המתלונן תוך שהוא מכניס את המחסנית לנשקו. הנאשם ביקש מהמתלונן את המפתח לחדר, אך זה ביקש ממנו לשוחח בטרם יוחזר לו המפתח. בתגובה החל הנאשם לאיים על המתלונן: "די חלאס ע', אני לא יודע מה אני יעשה לך, אני יהרוג אותך", "פתח את הדלת, אם לא זה ייגמר ברצח, פתח את הדלת, אם לא זה יגמר בדם". הנאשם קיבל את מפתח החדר מהמתלונן, פתח את הדלת ויצא מהחדר.
- חקירת הנאשם החלה בעקבות הודעת היחידה למצ"ח בדבר האירוע. הנאשם הודה בחקירתו במיוחס לו בכתב האישום, ולא הוחזק במעצר במהלך חקירתו.
- הנאשם התגייס לצה"ל לפני כשנתיים ומחצה, וכעת הוא משרת בתפקיד של ספר. מתדפיסו האישי עולה כי שירותו תקין, ואף חוות דעת מפקדיו חיובית מאוד ומצוין בה כי הנאשם הוא חייל ממושמע, בעל מוטיבציה ומבצע את עבודתו לשביעות רצון מפקדיו, וכי חל שינוי רב בהתנהגותו. בחוות דעת נוספות שהוגשו לעיוננו מטעם המועצה האזורית בה מתגורר הנאשם, עולה כי גם בטרם גיוסו היה הנאשם פעיל בחיי החברה במקום ועסק בעשייה חינוכית והדרכה. זאת לצד תמיכה בסבו וסבתו הקשישים, שהם ניצולי שואה והוא מסייע להם רבות.
- הצדדים נקשרו בהסדר טיעון, במסגרתו ביקשו לאזן בין חומרת העבירה מחד גיסא, לבין חלוף הזמן, חוות הדעת הטובות והשינוי שחל בהתנהלותו של הנאשם. כן ביקשו להתחשב בהודאת הנאשם (לאחר שביקש לחזור בו מכפירה בכתב האישום) והחיסכון בזמן השיפוטי.
- לאחר ששקלנו את הסדר הטיעון המוצע, סברנו כי הוא מאוזן וראוי בנסיבות העניין. נציין, כי אמנם יש לראות בחומרה רבה את התנהלות הנאשם במהלך האירוע, אשר כללה הן איומים מילוליים והן את הרמת נשקו בתנועות איום, תוך שהנאשם החל להכניס לתוכו את המחסנית. מדובר בהתנהגות שיש בה כדי להטיל אימה על סביבתו, ובודאי שעל המתלונן, אשר חפץ רק לישון ללא הפרעה. עם זאת, לא ניתן להתעלם מחלוף הזמן מאז האירוע ומהשינוי הרב שחל בהתנהלות הנאשם, כעולה מחוות דעת מפקדיו, ואנו תקווה, כי אכן הנאשם ימשיך בשינוי חיובי זה גם בעתיד. כן יש מקום להתחשב בהודאת הנאשם, תוך נטילת אחריות וחיסכון בזמן שיפוטי.
- סוף דבר, בהתאם להסדר הטיעון המוצע, מצאנו לגזור על הנאשם את העונשים הבאים:
- ארבעים וחמישה (45) ימי מאסר בפועל, שירוצו בדרך של עבודה צבאית, בהתאם לתנאים שנמנו בחוות דעתה של רמ"ד שיקום במקמצ"ר. הנאשם יתייצב לריצוי עונשו, במשרדה של רמ"ד שיקום, ביום 3/4/2016 עד השעה 10:00.
- מאסר על תנאי בן שישים (60) ימים למשך שלוש שנים (3) לבל יעבור הנאשם כל עבירה שיש בה יסוד של אלימות, איומים או שימוש בלתי חוקי בנשק.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת