ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
5534-08-14
13/04/2015
|
בפני השופט:
נוהאד חסן
|
- נגד - |
תובע:
י.א.ר. עו"ד סאמי אבו ורדה ואח'
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד רויטל חן מהמחלקה המשפטית
|
החלטה |
1.מינוי מומחה רפואי:
ד"ר יוז'ין כהן - מומחה בכירורגיה אורטופדית, רח' טור סיני 7, באר שבע, מתמנה בזה לשמש מומחה יועץ רפואי (להלן: "המומחה"), לשם מתן חוו"ד רפואית בשאלות המפורטות להלן בהחלטה זו והמתייחסות לתובע, וזאת תוך 30 ימים ממתן החלטה זו.
2.מסמכים רפואיים:
להחלטה זו מצורפים מסמכים כמפורט להלן:
תיק קופ"ח כללית: כללי, אורטופדי, אורטופדי נוסף, נוירולוגי, כירורגי.
3.העובדות:
א.התובע יליד 15.12.1945.
ב. התובע עובד בנמל חיפה משנת 1969 ועד 31.12.12, בעיקר כמפעיל ציוד כבד כולל מנופים למיניהם, עגורנים ומלגזות.
ג.משנת 1984 ועד 1991 עבד התובע כמפעיל מלגזות ומנוף חוף. ומשנת 1991 החל התובע לעבוד כמפעיל מנוף גשר וזאת עד היום, ובמקביל לאותה תקופה היה התובע לעיתים מפעיל מנוף חוף וזאת בנוסף להפעלת מנוף הגשר.
ד.עבודתו כמפעיל מנוף גשר היא במשמרת של 4 שעות רצופות מתוך משמרת של 8 שעות וכן שעות נוספות של מקסימום של 10 משמרות בחודש של חמש וחצי שעות.
ה.עבודתו כמפעיל מנופים מתבצעת במשך כל שעות העבודה תוך תנועות חוזרות ונשנות גם בתנועה סיבובית של שורשי כפות הידיים במצב של תנוחת אגרוף תוך הפעלת לחץ בנוסף לכך תנועות של לחץ באגודלים. עבודתו כמתואר לעיל היא בשני שורשי כפות הידיים אך יותר ביד ימין.
ו.התובע אחז בשתי ידיו בידיות המנוף שהיו מעט מעל גובה ברכיו ומשך אותן למעלה ולמטה תוך כדי הפעלת לחץ על שורשי כפות הידיים, תוך כדי כיפוף המרפקים ותזוזה חלקית של המרפקים בעת הנעת שורשי כפות הידיים מעלה ומטה. כל זאת בעיקר ביד ימין ובתדירות פחותה ביד שמאל, כאשר ביד שמאל בוצעה בנוסף פעולה של הזזת שורש כף היד ימינה ושמאלה תוך כדי הזזה חלקית של המרפק.
ז.התובע טוען לפגיעה בשני שורשי כפות הידיים יותר בימין. לטענתו של התובע התחיל להרגיש עייפות בפרקי הידיים בסמוך לשנת 2004.
ח.מזה כ- 4 שנים התובע עושה את השעות הנוספות רק על מנוף הגשר ולא על המנוף חוף.
ט.תביעתו של התובע להכרה בתסמונת CTS בשורשי כפות ידיו, כפגיעה בעבודה (אותה עבודה נשוא החלטתי זו), נדחתה הן ע"י בית דין זה והן ע"י ביה"ד הארצי, זאת לאחר שמונו שני מומחים רפואיים בתיק.