ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
46718-05-14
26/03/2015
|
בפני השופט:
יוסף יוספי
|
- נגד - |
התובעת:
מגנה סימברג
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד הילה גולן
|
החלטה |
1.הנני ממנה את ד"ר ברוסקין אלכסנדר למומחה - יועץ רפואי מטעם בית הדין על מנת ליתן חוות דעת ולענות על השאלות שיפורטו להלן, כאשר הבסיס העובדתי למתן חוות הדעת, יפורט להלן.
2.העובדות עליהן יסתמך המומחה:
א.התובעת ילידת שנת 1974.
ב.התובעת עבדה בתור קצבית במשך שמונה שנים במספר מקומות עבודה וזאת עד לשנת 2014.
ג.התובעת היתה מגיעה למקום עבודתה בשעה 08:00, עבדה שישה ימים, מתוכם 5 ימים במשך 6 שעות ביום, עם הפסקה של 15-20 דקות, וביום שישי עבדה 4 שעות.
ד.התובעת עבדה במחלקת הבשר הטרי.
בכל שבוע במשך שלושה ימים לא רצופים עבדה התובעת בהכנת שניצלים כמפורט להלן:
התובעת היתה לוקחת ארגזים מהמקרר, שבהם היה חזה עוף שלם. כל ארגז שקל 6-8 ק"ג, ובמשך יום עבודה היא הרימה 15 ארגזים כאלה מהמקרר אל שולחן העבודה, כ- 8 מטר מרחק. התובעת היתה מרימה ארגז כזה מהמקרר לשולחן העבודה, ושם חותכת במשך שלוש שעות את חזה העוף לשניצלים.
במהלך חיתוך השניצלים היו לעיתים לקוחות שמבקשים לחתוך עבורם שניצל בעובי שונה מהרגיל, והתובעת היתה עושה כך.
לאחר מכן, במשך שלוש שעות נוספות היתה התובעת דופקת את השניצלים באמצעות פטיש של שניצלים.
ביתר הימים היתה התובעת עובדת עם בשר, וזאת בעבודות מגוונות יותר. התובעת היתה בתחילת יום מושכת ערימת ארגזים של בשר יחד עם עובד נוסף, וזאת עד לוויטרינה, היתה מוציאה את הבשר מהארגזים ומסדרת בוויטרינה. אח"כ היתה חותכת את הבשר לפי בקשת כל לקוח ולקוח.
בשר טרי היתה חותכת בסכין, ובשר קפוא עם המסור. ביום כזה היתה עובדת בערך שעה עם המסור, לא ברצף.
בסוף יום היתה מקדישה כ-20 דק' לנקיון המחלקה.
התובעת במהלך עבודתה היתה מאמצת את הידיים ואת הצוואר. בין היתר, כשהייתה חותכת בשר, הייתה משעינה את משקל הגוף כדי שהחיתוך יהיה מהיר וטוב יותר, וכך גם כשהרימה משאות וכשדפקה את השניצלים.