חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 45398-06-12 קרבל נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 20/07/2015 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
45398-06-12
27/08/2014
בפני השופטת:
סג''נ הדס יהלום

- נגד -
התובעת:
סלין רות קרבל
עו"ד כהן
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד הררי
החלטה

 

1.הוגשה תביעה להכיר במחלת CTSביד ימין, כפגיעה בעבודה על יסוד תורת המיקרוטראומה.

 

2.כך נאמר בתצהיר התובעת:

 

"2.עבדתי בעבודות טבחות בענף המלונאות, משך שנים רבות, אם כי לא ברצף, וכי למן חודש 10/10 או בסמוך לכך ואילך (להלן: "תקופת העבודה") עבדתי, כטבחית וקונדיטורית במלונות שונים במלון איילנד ואחר כך במלון רמדה בנתניה.

3.כחלק מעבודתי ולאורכה, נדרשתי לעבודה מאומצת ואינטנסיבית במיוחד, בנשיאה ו/או הרמה והובלת מגשים ו/או סירים ו/או גסטרונומים אשר היו עומסי מזון ובעלי משקל רב (להלן: "כלי האוכל") אשר שימוש בהכנת המזון.

4.בעבודת הקונדיטוריה עסקתי בהכנה בצקים קפואים לאפייתם. לצורך כך נשאתי לבדי קרטונים כבדים מאוד של בצקים קפואים להכנתם לצורכי הפשרה על מגשים ואחר כך העמסת המגשים לתנורי האפייה. משקלם של המגשים העמוסים היו להערכתי כ-10 ק"ג. בימי חול, עשיתי כ-3 עגלות מגשים ובכל עגלה כ-12 מגשים ועל כן העמסתי כ-36 מגשים עמוסי בצק אל העגלה ואחר כך מהעגלה אל תנורי האפייה. כל מגש שקל כ-20 ק"ג. הקרטונים היו כבדים הרבה יותר להערכתי כ-20 ק"ג כל קרטון, אף מהם הייתי מרימה עשרות ביום.

5.עבודתי בקונדטוריה הייתה מתחילה ב-05:00 לפנות בוקר ועד 09:30. עבודה זו נעשית ללא הרף, שכן צריך לעבוד ברצף על הוצאת בצקים קפואים, העמסתם על המגשים להפשרה, משם נשיאתם אל התנורים והוצאתם. כל זה נעשה במהלך ארוחת הבוקר וזאת עבודה מאומצת במיוחד.

6.לאחר כשעתיים של עבודות שטיפה וניקיון מתחיל שלב הכנת האוכל והסלטים במטבח. עבודה זו מתחילה בשעה 11:30 בשלב זה שנמשך עד לשעה 18:00 לערך ואף למעלה מכך.

7.הייתי מכינה כ-25 פיילות עמוסות פירות וירקות להכנת סלטים, שהייתי מרימה בעצמי לשטיפה. משקלה של כל פיילה הגיעה למעלה מ-30 ק"ג!

8.בעבודתי במטבח נהגתי לשאת, להרים ולהוביל גסטרונומים רבים ועמוקים, פיילות וסירי בישול אשר הכילו סוגים שונים של מזון דוג' ירקות ו/או בשר ו/או מרקים ו/או מזון עתיר נוזלים ועוד. כמו כן ובנוסף נשארתי והובלתי מגשים רבים עמוסי אוכל.

משקלם של הגסטרונומים המלאים שקלו כ-25 ק"ג לפחות והסירים כמו גם המגשים המלאים שקלו כ-15 ק"ג לפחות.

9.ביום עבודה במטבח הייתי מרימה כ-50 גסטרונומים וכ-70 מגשים עמוסי אוכל, כ-2 פיילות של מרקים. בחלק מהגסטרונומים הייתי ממלאה מים קרח לירקות ולפירות החתוכים כדי לשמור על רעננותם עד להגשה, וברור כי אז משקלם היה עולה באופן ניכר בקילוגרמים רבים.

10.כמו כן היה מאמץ מיוחד על כפות ידיי שכן הייתי צריכה לעסוק בקילוף וחיתוך של מאות פריטי ירקות ופירות להכנת סלטים, באופן מהיר ואינטנסיבי, בתנועה רוטינית חוזרת ונשנית, דבר אשר אימץ מאוד את כפות ידיי, במאות תנועות חוזרות ונשנות של חיתוך אינטנסיבי.

11.אציין כי נשאתי את כלי האוכל כמתואר לעיל בעבודתי בעצמי, בעבודה אינטנסיבית נוכח הכמויות המאוד גדולות של המזון אותם נדרשתי להכין לאורחי המלון, והכול תוך עומס חוזר ונשנה על כפות ידיי ו/או ידיי בהרמתם המאומצת במיוחד של כלי האוכל משך יום עבודה מלא.

12.עבודה זו התאפיינה במאמץ פיזי קשה עד מאוד בה הייתי נושאת משקלים נכבדים באופן חוזר ונשנה, שעה שכלי האוכל ו/או כל גסטרונומים ו/או מגש ו/או סיר וכיוצ"ב, אשר היו עמוסי מזון, ושקלו קילוגרמים רבים, הועמסו במלוא משקלם על ידיי, אשר הרמתי נשאתי והובלתי אותם, באופן חוזר ונשנה מאוד פעמים ביום, ובכל פעם שהרמתי כלי האוכל ו/או העברתי ממקום למקום.

13.למותר לציין כי אף שטיפת הסירים, הפיילות והמגשים הכבדים כשלעצמם, היה מאומץ ומכביד על הידיים.

14.כדי כך הגיעו דברים לשיאם עד כי ביום 21/12/11 בזמן העבודה עת הרמתי תבנית ברזל עם סלטים הרגשתי מעין "קליק" ביד ימין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ