חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 34730-10-14 שאער נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 24/06/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
34730-10-14
15/06/2015
בפני השופט:
נוהאד חסן

- נגד -
תובע:
מאגד שאער
עו"ד אלי מלול
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד רויטל חן
החלטה
 

 

1.מינוי מומחה רפואי:

ד"ר יחזקאל טיטיון - מומחה בכירורגיה אורטופדית, מרח' רבי עקיבא 90/4, רעננה, 43263, מתמנה בזה לשמש מומחה יועץ רפואי (להלן: "המומחה"), לשם מתן חוו"ד רפואית בשאלות המפורטות להלן בהחלטה זו והמתייחסות לתובע, וזאת תוך 30 ימים ממתן החלטה זו.

 

2.מסמכים רפואיים:

להחלטה זו מצורפים מסמכים כמפורט להלן:

א.תיק רפואי מ"ביה"ח האיטלקי בנצרת".

ב.רישום רפואי מ"המרכז הרפואי רמב"ם".

ג.תיק רפואי "מכבי שירותי בריאות".

 

3.העובדות:

א.התובע יליד שנת 1963.

ב.התובע, שהינו מכונאי וחשמלאי לעגורנים, עבד כשכיר ב"גוזינסקי הנדסה וייצור" משנת 1984 ועד 1998, ומשנת 2000 ועד היום הוא עובד כעצמאי בתחום זה (תחזוקה ותיקון עגורנים).

ג.התובע עובד 6 ימי עבודה בשבוע, 8 שעות ביום בממוצע.

ד.בתחילת יום עבודתו, התובע, בעזרת עובד נוסף ובאמצעות עגלה, מעמיס כבלי פלדה של עגורנים שמשקלם נע בין 50 ל-200 ק"ג, מהמחסן של המפעל לטנדר שנמצא בחצר המפעל. פעולה זו אורכת כחצי שעה.

ה.לאחר מכן התובע נוסע, נוהג ברכב לאולם הייצור של הלקוח, נסיעה שנעה בין חצי שעה לשעתיים וחצי. כאשר התובע מגיע לאולם הייצור, הוא פורק מהטנדר את הכבלים ואת כלי העבודה בעזרת עובד נוסף ובאמצעות עגלה.

ו.לאחר מכן התובע פורש את כבל הפלדה על הריצפה, בעזרת עובד נוסף, כאשר אורכו של הכבל נע בין 40 ל-200 מטרים, ואז מתחיל להעלות את הכבל על העגורן, מלמטה עד למעלה, בגובה של 6 עד 10 מטרים, כשהוא מחזיק בקצה של הכבל ומושך אותו כלפי מעלה, משחיל אותו דרך גלגלת ומוריד את הקצה שוב למטה, תוך הפעלת כוח, הן במשיכה כלפי מעלה והן במשיכה כלפי מטה. כבלי הפלדה מושחלים דרך 8 גלגלות, ולוקח כשעת עבודה בערך להשחיל את הכבל על גבי גלגלת אחת מלמטה עד למעלה.

ז.התובע מבצע פעולה זו כשהוא נמצא על במת הרמה חשמלית או על סולם, ממנו עליו לרדת ולעלות במהלך ביצוע העבודה.

ח.כאשר התובע מעביר את כבל הפלדה בגלגלת, הוא מבצע פעולות חוזרות ונשנות של כיפוף עמוד שדרה צווארי ומותני לעבר האונקל שמונח על הריצפה, מעביר את האונקל דרך הגלגלת, מעלה אותו למעלה תוך הרמת זרועותיו מעל לגובה הכתפיים. בעת ביצוע התיקון ראשו וידיו של התובע מוטים כלפי מעלה, כאשר הצוואר נמצא במצב סטטי בזמן זה, לכמה דקות בכל פעם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ