חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 33430-08-13 Yong נ' המוסד לביטוח לאומי ואח'

תאריך פרסום : 24/08/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
33430-08-13
19/04/2015
בפני השופטת:
עידית איצקוביץ - אב"ד

- נגד -
תובע:
Li Yong
עו"ד תמיר ניצני
עו"ד הדר ניזרי
נתבעים:
1. המוסד לביטוח לאומי
2. רותם הבית - קבלני בנין בע"מ

עו"ד דלית מילוא
עו"ד דורי גורן
פסק דין
 

 

1.התובע אזרח סין, יליד 1984, עבד בישראל בעבודות בניין כעובד זר בשנת 2011. ביום 6.3.11 נפגע התובע במהלך העבודה ופגיעתו הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע" או "המוסד") כפגיעה בעבודה.

הנתבע חישב את הגמלאות המגיעות לתובע בגין נכותו מעבודה על פי ההכנסה המוצהרת מטעם המעסיק כ.א.ז. עובדים בע"מ (להלן: "כ.א.ז."), שהיא חברה המספקת שירותי כוח אדם.

 

2.התובע טען בתביעתו כי הונפקה אשרת עבודה על ידי חברת כ.א.ז. אשר עיסוקה באספקת עובדים זרים לחברות העוסקות בענף הבניין ואשר סיפקה שירותי כוח אדם לחברת רותם הבית, קבלני בניין בע"מ (להלן: "הנתבעת" או "רותם הבית"), ששימשה קבלן משנה לחברת דניה סיבוס בע"מ בפרויקט בנייה בפתח תקווה.

 

ביום 6.3.11 נפגע התובע בעבודה כאשר ממכונה מערבלת ניתז גבס ו/או טיח לעינו הימנית. הנתבע הכיר כאמור בפגיעה כפגיעה בעבודה, שולמו דמי פגיעה ונקבעה נכות יציבה לתובע.

 

חישוב בסיס הגמלאות נעשה לפי השכר שמופיע בתלושי השכר אשר עמד על סך של כ-5,200 ₪ נטו לחודש. זאת, כאשר התובע קיבל תשלום נוסף – שכר קבלני מטעם חברת רותם הבית, בסך 9,800 ₪ נטו לחודש, תשלום שהתקבל במזומן ואשר לא הופיע בתלושי השכר. סך הכל השתכר התובע כ-15,000 ₪ נטו לחודש. למרות זאת השכר לצורך חישוב גמלתו עמד על סך של 5,200 ₪.

התובע ביקש בתביעתו לשנות את בסיס חישוב הגמלאות על מנת לכלול את ה"שכר הקבלני" שקיבל בסך של כ-9,800 ₪ לחודש וכן לכלול בחישוב תוספת בסך 700 ₪ לחודש "המהווים חלק בלתי נפרד משכרו של התובע בהתאם לחוק פנסיה".

לגרסת התובע הבסיס לחישוב גמלאות צריך להיות בסך 15,700 ₪ לחודש.

 

3.הנתבע טען בכתב ההגנה כי התובע קיבל הודעות על גובה התשלום עוד בחודשים מרץ/אפריל 2012. התביעה הוגשה לבית הדין בחודש אוגוסט 2013 ועל כן דין התביעה להידחות מחמת התיישנות.

 

נוסף על כך טען הנתבע כי התובע לא ציין בהודעה על פגיעה בעבודה כי עבד בעוד מקום עבודה, לא ציין כי השתכר שכר גבוה יותר וכלל לא הביא ראיה לשכר הנטען או להיותו עובד של מעסיק נוסף.

באפריל 2011 הגיש התובע הודעה על פגיעה בעבודה בה ציין את המעסיק כ.א.ז. ואת שכר העבודה הרשום בתלושי השכר, ולא ציין ולו ברמז כי הוא מקבל שכר נוסף בדרך כלשהי או ע"י מעסיק נוסף. בהתאם לאמור שולמו לתובע גמלאות על פי הכנסתו המוצהרת. רק בחודש אפריל 2013 פנה התובע לראשונה לנתבע בטענה כי שכרו היה גבוה באופן משמעותי. הנתבע דחה טענות אלה בין השאר נוכח חוסר דיווח.

 

כן ביקש הנתבע להגיש הודעת צד ג' כנגד רותם הבית, בקשה שהתקבלה. על כן הגישה רותם הבית כתב הגנה וכתב הגנה להודעת צד ג'.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ