ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
23688-03-14
24/08/2014
|
בפני השופט:
מוסטפא קאסם
|
- נגד - |
המערער:
אנטולי זייצב עו"ד אלי מלול
|
המשיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד שרה מינטוס
|
פסק דין |
1.לפניי ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים לעניין נכות כללית מיום 28.2.14, אשר קבעה למערער 54% נכות רפואית החל מיום 11.8.11.
2.ב"כ הצדדים הגיעו להסכמה, לפיה יינתן פסק דין על סמך החומר שבתיק, זאת לאחר שהמערער בחר להסתפק בטיעונים כפי שעלו בערעור ולאחר שהמשיב הגיש סיכומים בכתב.
3.להלן עיקר טיעוני ב"כ המערער:
א.טעתה הועדה עת התעלמה מחלק ניכר מהתיעוד הרפואי ומתלונותיו של המערער בתחומים: הנפשי, האורטופדי וא.א.ג.
ב.הוועדה לא ערכה למערער בדיקה רפואית מקיפה.
ג.המערער סובל מכאבים בגב ובצוואר ומתהלך בצליעה וחרף זאת הוועדה קבעה עבורו דרגת נכות שאיננה משקפת את כלל ליקויו בתחום האורטופדי.
הועדה לא התייחסה לחלק מליקויו של המערער והתעלמה מהתיעוד הרפואי הרלוונטי, ועל כן יש מקום להתערבות בית הדין.
ד.המערער סובל מדלקת בוושט, בעקבותיה הוא סובל מצרבות קשות.
ה.על אף שהמערער סובל מליקויי שמיעה וטנטון תמידי, בחרה הועדה לקבוע עבורו אחוזי נכות שאינם תואמים את מצבו הרפואי ולהתעלם מהטנטון התמידי.
ו.בית הדין מתבקש לקבל את הערעור ולהעביר את עניינו של המערער לוועדה בהרכב חדש.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת