ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
2347-01-14
13/02/2015
|
בפני הנשיאה:
ורד שפר
|
- נגד - |
התובעת:
עפרה ברנדמן
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
החלטה |
1.בתיק זה הגישו הצדדים סיכומי טענותיהם, לאחר שהמומחה שמונה ע"י בית הדין, דר' מנחם יצחקי, המציא חוות דעתו בענינה של התובעת וכן השלימה בדרך של מתן מענה לשאלות הבהרה שהופנו אליו.
2.לאחר עיון בחוות הדעת ובהשלמתה, ולצורך הבהירות ושלמות התמונה, מוצא בית הדין כי בטרם יינתן פסק דין בתיק, נכון יהא לבקש מהמומחה להבהיר את עמדתו בהקשר לעניינים הבאים, ולהשיב על השאלות שדלקמן –
בחוות דעתך ציינת כי התובעת ביצעה רק אולטראסאונד של כתף שמאל, וכי "מקובל וזה פרט בסיסי ביותר, שכאשר בודקים כתף אחת בודקים גם את הכתף השנייה להשוואה כי אחרת לא ניתן לקבוע אם קיימת פתולוגיה או חריגה ואין פרמטר אחר להשוואה".
בתשובתך לשאלה ד' של שאלות ההבהרה ציינת, כי "מדובר על אולטרה-סאונד רק לכתף שמאל. להערכתי חייבים לבצע בו בזמנית אולטרה-סאונד של שתי הכתפיים על מנת להבהיר את התמונה".
בתשובתך לשאלה ה' של שאלות ההבהרה ציינת, כי "ישנם שינויים בשתי הכתפיים בצילום של שתי הכתפיים (ההדגשה אינה במקור, ו.ש)".
1.אנא הבהרה את קביעותיך הנ"ל – האם התובעת ביצעה צילום אולטרה-סאונד ו/או צילום הדמייתי כלשהו גם לכתף ימין?
במידה וכן, אנא להפנות לבדיקה של כתף ימין שביצעה התובעת.
2.במידה ולא, אנא הבהר את קביעתך לגבי שלילת הקשר הסיבתי בין האירוע מיום 04.02.13 לבין הליקוי ממנו סובלת התובעת בכתף שמאל, וזאת בהינתן קביעתך לפיה "חייבים לבצע בו זמנית אולטראסונד של שתי הכתפיים על מנת להבהיר את התמונה".
3.האם יכול ויהא בבדיקת התובעת פיזית על ידיך כדי לשנות מי מבין ממצאיך וקביעותיך שבחוות דעתך ביחס אליה?
3.כב' המומחה מתבקש להשיב על שאלות ההבהרה מוקדם ככל שניתן, ובמידת האפשר תוך 21 יום מקבלת החלטה זאת.
4.יש להעביר למומחה החלטה זאת, וכן להעביר אליו כל החומר ששימש בסיס לחוות הדעת.
5. להמשך טיפולה של המזכירות.