עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
19364-07-13
14/08/2014
|
בפני השופטת סגנית הנשיאה:
הדס יהלום
|
- נגד - |
המבקש:
אורי משה עו"ד טוייזר
|
המשיבים:
1. הוועדה הרפואית לעררים לפי פקודת מס הכנסה ש המל"ל 2. נציבות מס הכנסה
עו"ד בקרמן
|
החלטה |
1.לפניי בקשה המשיבה למחיקת הערעור על הסף, מפאת התיישנות .
אלה העובדות הרלבנטיות:
א.עסקינן בערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים לפי פקודת מס הכנסה [נוסח חדש] .
ב.החלטת הועדה ניתנה ביום 25/2/13.
ג.החלטת הועדה נמסרה לב"כ המערער במהלך חודש מרץ 2013.
ד.פרוטוקול הועדה נמסר לב"כ המערער ביום 19/5/14.
ה.הערעור הוגש ביום 9/7/13.
2.אלה טענות המשיבה במסגרת הבקשה לסילוק על הסף:
א.ההחלטה הועברה למערער ביום 6/3/13 ואילו הערעור הוגש ביום 9/7/13, בחלוף יותר מארבעה חודשים ממועד העברת ההחלטה למערער.
ב.בהתאם לפסיקה, ניתן לערער על החלטת הועדה, בהתאם לסעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה 1995.
ג.מועד הגשת ערעור מעוגן בתקנות הביטוח הלאומי (מועד להגשת ערעור על החלטות מסויימות), התשל"ז 1997 הקובעות כי יש להגיש ערעור בתוך 60 ימים מהיום שבו נמסרה ההחלטה למערער.
ד.משהמועד להגשת ערעור קבוע בדין אין בית הדין מוסמך להאריכו.
ו.אין בתכתובות שונות שניהל המערער עם המשיבה, במועדים המאוחרים למועד ההחלטה, כדי להאריך את המועד הקבוע בדין להגשת ערעור על החלטת הועדה.
ז.יש למנות את המועדים להגשת ערעור ממועד קבלת ההחלטה ולא ממועד קבלת הפרוטוקול.
ח.מכתב המשיבה בדבר החלטת הועדה נושא תאריך 19/3/13. לפי פקודת הפרשנות דבר דואר מגיע מספר ימים לאחר משלוחו. ממילא אין כל טענה כי דבר הדואר לא התקבל אצל המערער. קודם למסמך הנ"ל , ביום 6/3/13, נמסרה למערער הודעת המוסד לביטוח לאומי אשר מפרטת את החלטת הועדה ואת אחוזי הנכות.
מכאן שהמערער ידע על החלטת הועדה מספר ימים לאחר 6/3/13.