ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
10593-04-16
10/05/2017
|
בפני הנשיא:
אלכס קוגן
|
- נגד - |
התובע:
מ.ס. עו"ד זוהר
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי ע"י הלשכה המשפטית חיפה
|
החלטה |
1.במסגרת תביעתו זו שלפנינו טוען מר מ.ס. (להלן: "התובע"), כי ארעו לו שתי תאונות עבודה בתאריכים 10.04.13 ו-25.06.14 שגרמו לו להתפרצות ו/או החמרה של מחלת הסכרת.
2.ביום 03.05.17 הגיש ב"כ התובע הודעה לבית הדין ממנה ניתן ללמוד, כי הוא מודה בכך שהאירוע התאונתי הנטען לגבי יום 25.06.15 לא הוכח (ראה סעיף 3 להודעה הנ"ל) והוא ממקד תביעתו רק באירוע מיום 10.04.13 להכיר בו כ"תאונת עבודה" שגרמה/החמירה את מחלת הסכרת של התובע.
העובדות:
3.א.התובע יליד 28.12.60.
ב.בזמנים הרלוונטיים לתביעה עבד התובע כמכונאי רכב בקבוצת "שגריר שרותי רכב בע"מ" (להלן: "שגריר").
ג.לתובע היתה משאית גרירה באמצעותה הוא חילץ רכבים לפי קריאות שהתקבלו משגריר.
ד.בתאריך 10.04.13 בשעות אחר הצהריים, עת שהיה התובע במהלך משמרת עבודתו בשגריר, הוא ראה לנגד עיניו תאונת דרכים קשה וקטלנית במהלכה נהג משאית שאיבדה את הבלמים, "דהרה" במורד הכביש שיורד מנשר לדרך בר יהודה. הנהג של אותה משאית אשר איבדה את הבלמים צעק מהחלון, תוך שהמשאית שלו פוגעת באנשים וברכבים אחרים. כתוצאה מתאונה זו היו הרוגים ופצועים והתובע ראה הכל במו עיניו (להלן: "האירוע החריג").
4.אין ספק, כי ביום 10.04.13 ארעה אותה תאונת דרכים קטלנית בנשר כתוצאה ממנה נהרגו שישה בני אדם ונפצעו 14 (כך דווח בכלי התקשורת).
5.התובע המציא מכתב של שגריר מיום 05.12.16 שמאשר, כי באותו יום 10.04.13 עבד התובע משעה 07:43 ועד השעה 18:00.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת