ת"א
בית משפט השלום אשדוד
|
1678-09
07/03/2011
|
בפני השופט:
חיים חדש
|
- נגד - |
התובע:
בר אל מגי(מאגולי מלכה)
|
הנתבע:
"איי איי ג'י" חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
1.ביום 6/5/10 מונה הפרופ' יזהר פלומן כמומחה רפואי מטעם ביהמ"ש, בתיק זה בתחום האורטופדי והתבקש בין היתר לבדוק את התובעת, לקבוע ממצאים לגבי מצבה הרפואי, לקבוע אחוזי נכות ככל שנגרמו לה בעקבות התאונה נשוא התובענה ולהעביר חוות דעת לביהמ"ש, בתוך 90 יום.
2.על סמך מתווה זה, נקבעו מועדים לישיבת קדם המשפט היום, כאשר עד אליה אמורים הצדדים להגיש תחשיבי נזק, בין היתר על סמך ממצאי חוות הדעת.
3.המומחה בדק את התובעת בחודש אוגוסט 2010 ומשנתמהמהה הגשתה של חוות הדעת, עתר ב"כ התובעת למתן צו למומחה וביום 29/12/10, מתוך התחשבות בין היתר גם בעומס המוטל על הרופא, אך כדי שלא לגרום להתייתרות ישיבת קדם המשפט היום, הורה ביהמ"ש למומחה להגיש את חוות דעתו לביהמ"ש ולצדדים, לכל המאוחר עד ליום 1/2/11.
4.משהתקרב מועד הדיון, נסתבר כי ב"כ התובעת יצר קשר עם משרדו של המומחה, בטלפון וגם באמצעות פקסים כדי לברר מדוע לא מוגשת חוות הדעת ונאמר לו, לדבריו, לבסוף, מפי מזכירתו של המומחה, כי כאשר הוא יתפנה, הוא יגיש את חוות הדעת.
5.חוות הדעת לא הוגשה עד עצם היום הזה והתוצאה היא, כי ישיבת קדם המשפט שנקבעה להיום- התייתרה.
6.ב"כ אחד הצדדים מבקש לבטל את מינויו של המומחה ולמנות מומחה אחר תחתיו וב"כ הצד שכנגד מסכים לכך, בתנאי שלא יחויב בתשלום שכרו של המומחה, בנוסף לתשלום שכרו של המומחה הנוסף שיתמנה.
6.1על כן מבקש ב"כ אחד הצדדים לקבוע, כי הפרופ' פלומן איננו זכאי לתשלום שכר טרחה כלשהו, למרות שבדק את התובעת.
7.צר לביהמ"ש על כי המומחה מטעם ביהמ"ש התעלם משתי החלטות של ביהמ"ש במקרה זה וגרם לכך שישיבת ביהמ"ש היום התייתרה.
8.המומחה מתבקש להודיע לביהמ"ש בתוך 15 יום, אם הוא מעוניין בהמשך מינויו בתיק זה והאם הוא מעוניין בקבלת מינויים מטעם ביהמ"ש בעתיד.
9.ככל שהמומחה מעוניין בהמשך מינויו בתיק זה, הוא מתבקש להגיש את חוות דעתו בתוך 30 יום מהיום.
10.ככל שיודיע המומחה כי איננו מעוניין במינוי, או שלא יוגש דבר בתוך 30 יום מהיום- ימונה מומחה אחר תחתיו וייקבע כי המומחה איננו זכאי לתשלום בגין בדיקתה של התובעת.
10.1ביהמ"ש ייקח זאת בחשבון גם לגבי מינויים עתידיים.
11.התיק נקבע, בלית ברירה, לישיבת קדם משפט נוספת, על פי היומן, ליום 31/5/11 בשעה 12:00.
11.1יתר מרכיבי החלטות ביהמ"ש מן התאריכים 29/12/10 ו-6/5/10 נותרים על כנם, אולם ב"כ התובעת יגישו תחשיבי נזק עד 14 יום לפני מועד הדיון וב"כ הנתבעת- עד 7 ימים לפני מועד הדיון
12.יש לשלוח למומחה, הפרופ' פלומן, רק את החלטת ביהמ"ש, גם באמצעות פקס ועם ווידוא טלפוני של דבר קבלתה על ידו.
13.המזכירות תעלה את התיק ללשכה מיד עם קבלת תשובתו של הפרופ' פלומן או חוות דעתו, או בחלוף 31 יום מהיום , לפי המוקדם.
14.עו"ד הופמן יעביר לעורכת הדין ענבר יוסף עותק מן הפרוטוקול דהיום.
ניתנה והודעה היום א' אדר ב תשע"א, 07/03/2011 במעמד הנוכחים.
חיים חדש, סגן נשיא