- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בלן נ' מדינת ישראל
|
בפ"מ בית משפט השלום לתעבורה בחדרה |
2851-01-10
25.1.2010 |
|
בפני : משה גינות |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: סרגיי בלן |
: מדינת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לביטול פסילה מנהלית ולביטול איסור שימוש ברכב.
אין מחלוקת, שבתאריך 15/1/10 סמוך לשעה 24:00 "באור עקיבא" נהג המבקש ברכב, שלצידו אישה שסרבה להזדהות; משנעצר המבקש לביקורת, נדף מפיו ריח כבד של אלכוהול; המבקש נדרש לבצע בדיקה באמצעות נשיפון וסרב; בדיקת מאפיינים שנערכה לו עוררה את חשדם של השוטרים כי הוא שיכור, שכן דרך התנהגותו העידה שהוא בגילופין; המבקש נדרש לבצע בדיקה באמצעות מכשיר הינשוף; המבקש סרב, ולטענת השוטרים, משנדרש לנשוף אל תוך הפיה הוא הכשיל במתכוון 8 נסיונות נשיפה; הוא הוזהר כי יירשם נגדו דו"ח על כל תוצאותיו אולם הוא לא השתכנע. בסופו של דבר נרשם נגדו דו"ח בגין סירוב למסור בדיקת נשיפה.
ב"כ המבקש טוענת, כי המבקש לא ניסה להכשיל את הבדיקה. לדבריה המדובר בנהג ותיק, אדם נורמטיבי, שעברו נקי ולא נשקפת ממנו כל מסוכנות. איסור השימוש שהוטל על רכבו פוגע קשות ברעייתו הנאלצת להתמודד עם הסעת 2 ילדים קטנים. בהתייחס לעבירה המיוחסת לו טענה ב"כ המבקש, כי המבקש סובל מלחץ דם גבוה וכי התקשה לנשוף לפיה.
עיינתי בחומר הראיות שהוגש לי ומצאתי כי קיימות ראיות לכאורה אשר יש בכוחן, אם תמצאנה אמינות, להביא להרשעתו של המבקש בעבירה שיוחסה לו. בהקשר זה ראוי לציין, כי מקום בו רשות מוסמכת (וקצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה) עושה שימוש בסמכותה לפי סעיף 47 לפקודה ומורה על פסילה מנהלית, לא מוטלת עליה החובה להשתכנע מעל לכל ספק סביר שאכן הנהג המסוים עבר את העבירה המיוחסת לו, די לה לרשות המוסמכת אם הובאו בפניה ראיות לכאורה בכמות המספיקה כדי שכנועה.
אשר למסוכנות, כאמור התרשמותם של השוטרים הייתה שהמבקש נהג בגילופין. סירובו למסור בדיקת ינשוף מחזק מסקנה זו.
אין צורך להכביר מילים על חומרת העבירה והמסוכנות הנשקפת ממנה. אדם הנוהג בגילופין לא רק שמסכן עצמו והסובבים אותו אלא מהווה סכנה של ממש לכלל המשתמשים בדרך. לא בכדי קצב המחוקק עונש פסילת מינימום ארוך לצד עבירה זו שכן אין להלום שנהג לא ינהג ברכב שהוא במלוא חושיו.
לא מצאתי כל פגם או פסול בהחלטת הקצין הפוסל ולפיכך הנני דוחה את הבקשה.
ניתנה היום, י' שבט תש"ע, 25 ינואר 2010, בהעדר הצדדים.
ב.ב. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
