חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בלמ"ס מרכז (מחוזי) 39/16 התובע הצבאי נ' ח/XXX טוראי צ.א

תאריך פרסום : 02/06/2016 | גרסת הדפסה
תיק צבאי
בית הדין הצבאי המחוזי במחוז שיפוטי מרכז
39-16
09/03/2016
בפני השופט:
סא"ל אחסאן חלבי

- נגד -
התובע:
התובע הצבאי
עו"ד סגן עמית גרינהויז
הנאשמת:
ח/XXX טוראי צ.א
עו"ד סגן שיר איתן
הכרעת דין וגזר דין

 

 

על פי הודאתה, מורשעת הנאשמת בעבירה של סירוב להיבדק לשם גילוי שימוש בסמים מסוכנים, לפי סעיף 127א + 250א לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו- 1955 על פי כתב האישום והפרטים הנוספים.

  • ניתנה היום, ‏09/03/16, ‏כ"ט אדר א תשע"ו, והודעה בפומבי ובמעמד הצדדים.

 

___________

שופט

 

 

 

 

גזר - דין

הנאשמת הורשעה על סמך הודאתה בעבירה שעניינה סירוב להיבדק לשם גילוי שימוש בסמים מסוכנים, על כך שביום 06/10/2015, בבסיס מצ"ח יואב, סירבה למסור דגימת שתן על אף שהוצא נגדה צו חתום על ידי קצין שיפוט בכיר בחיל המשטרה הצבאית, שחייב אותה לעשות כן.

 

מסמך הפרטים הנוספים שנכלל בהרשעתה של הנאשמת לימד כי החקירה נפתחה בעקבות קבלת מידע מודיעיני אשר העלה חשד לפיו הנאשמת משתמשת בסמים מסוכנים במהלך שירותה הצבאי. עוד עלה מהפרטים הנוספים כי הנאשמת הכחישה את החשדות נגדה אך סירבה למסור דגימת שתן, כאמור באישום.

 

לאחר שהורשעה הנאשמת במיוחס לה על סמך הודאתה טענו הצדדים לעניין העונש. התביעה הצבאית ציינה כי מתחם העונש ההולם בעבירות כגון אלו צריך לנוע בין 14 ל-35 ימי מאסר לריצוי בפועל, על פי קביעתו של בית הדין הצבאי לערעורים בע/63/12 סמ"ר עדן סאסי נגד התובע הצבאי הראשי (08.08.2012). התביעה ציינה כי הצבא נלחם בנגע הסמים וכי קיומו של כלי שמאפשר עריכת בדיקות לגילוי שימוש בסמים מסוכנים, הינו חשוב למלחמה זו במיגור התופעה. כן עתרה התביעה הצבאית להטיל על הנאשמת עונש מאסר מותנה. יצוין כי בטיעוניה ציינה התביעה הצבאית כי מאחר והנאשמת מרצה כעת עונש מחבוש בפועל אשר הוטל עליה בהליך משמעתי, יש להורות על הצטברות עונש המאסר בפועל שיוטל כאן, ככל שיוטל, לעונש המחבוש והיא הציגה את טעמיה לעניין זה. ההגנה הציגה את נסיבותיה האישיות של הנאשמת וכן את הרקע הנפשי, שנלמד גם מן המסמכים שהוצגו בשלב הראיות לעניין העונש, וביקשה לציין כי רמת הענישה הנוהגת בפועל נמוכה מזו שעותרת לה התביעה הצבאית. לשם תמיכה בטענתה הציגה ההגנה אסופה של גזרי דין אשר בהם אומצו הסדרי טיעון ועונשים מקלים, בעיקר בעניינם של אלו שמצויים בשירות ביטחון.  ההגנה ביקשה כי עונש המאסר בפועל שיוטל על הנאשמת יהיה עונש מדוד ובכל מקרה ביקשה כי עונש זה ירוצה החל מהיום. ההגנה הציגה אף היא את טעמיה לעניין זה.

 

כמתחייב בדין יש להידרש תחילה למתחם העונש ההולם ולאחר מכן לקבוע את העונש וזאת ברכיב הענישה העיקרי והאופרטיבי, שהוא במקרה דנן עונש המאסר בפועל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ