תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
57528-08
08/02/2010
|
בפני השופט:
בני שגיא
|
- נגד - |
התובע:
בוריס בליאקוב
|
הנתבע:
1. ג'מאל חרבאוי 2. מגדל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
ב"כ הצדדים בהליך הגיעו להסדר דיוני לפיו התביעה תוכרע, בהתאם לסעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד – 1984, על יסוד עדות נתבע 1 ומסמכים בכתב שהוגשו במעמד הדיון (גרסאות הנהגים ותמונות כלי הרכב לאחר התאונה).
שמעתי עדותו של נתבע 1, בחנתי את מסמכי התביעה ועיינתי בתמונות הכלי הרכב לאחר התאונה ובתמונות הנזק.
מעדות הנתבע 1 שהייתה אמינה בעיני, ומתמונות כלי הרכב לאחר התאונה (המספרות את סיפור התאונה), עולה כי התאונה אירעה בכביש בו קיים נתיב נסיעה אחד לכל כיוון. משאית הנתבעים עמדה בצד שמאל של הנתיב על מנת להיכנס לתוך החניון הנמצא מימין בקשת רחבה. לפני הכניסה לחניון נעצרה משאית הנתבעים על מנת לאפשר למשאית אחרת לצאת מהחניון, ולאחר מכן, החלה בפניה ימינה שבתחילתה, פגעה ברכב התובע שהגיח מימין למשאית.
לטעמי, עיקר האחריות לתאונה מוטלת על רכב התובע, אשר נדחק בין המדרכה לבין המשאית, בנסיון לעקוף המשאית מימין, ותוך שהוא מתעתד לחלוף על פני כניסה לחניון. התובע צריך היה להמתין עד שהמשאית האחרת תשלים יציאתה מהחניון, ועד שמשאית הנתבעים תשלים כניסתה לחניון, ורק אז להתקדם בנסיעתו. אין בידי לקבל גרסת התובע כפי שנכתבה בכתב התביעה לפיה "...הנתבע עמד בנתיב השמאלי המקביל אליו" (סעיף 4 לכתב התביעה), שכן אפילו מדובר בנתיב רחב, הרי שמדובר בנתיב אחד ולא בשני נתיבים מקבילים.
יחד עם זאת, מצאתי להטיל אחריות מסויימת על הנתבעים, וזאת בשל הפרת חובתו של נתבע 1 לבחון היטב את מראת צד ימין, טרם הפניה ימינה, פעולה אשר לא נעשתה על ידי נתבע 1 אף לגרסתו (על פי הסברו – כלל לא צפה כי רכב ינסה לעבור אותו מימין). לו היה פועל נתבע 1 כמתחייב, היה מונע את התאונה או לפחות מצמצם באופן ניכר את נזקיה.
לאור האמור לעיל, ומכוח סמכותי לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984, מצאתי לקבוע כי הנתבעים יישאו ב – 30% מהאחריות לתאונה, ובהתאם לכך תשלם הנתבעת 2 לתובע סך 912 ₪ נושא הפרשי הצמדה מיום 26.6.08, בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 873 ₪.
התשלום יבוצע תוך 30 יום.
מעבר לסכומים האמורים, יישא כל צד בהוצאותיו.
המזכירות תשלח העתק פסק הדין לצדדים.
ניתן היום, כ"ד שבט תש"ע, 08 פברואר 2010, בהעדר הצדדים.