חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בלו סקאי 2000 השכרת רכב בע"מ נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ

תאריך פרסום : 15/07/2013 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
30705-09-11
01/07/2013
בפני השופט:
ריבה שרון

- נגד -
התובע:
בלו סקאי 2000 השכרת רכב בע"מ -
הנתבע:
מגדל חברה לביטוח בע"מ -
פסק-דין

פסק דין

ההליך, הצדדים

1. התובעת הינה חברה להשכרת כלי רכב, אשר הייתה בעלים של רכב מסוג מיצובישי לנסר פרמיום שפרטיו בכתב התביעה (להלן: "הרכב").

ביום 27/10/08 נגנב הרכב, שעה שהיה ברשותו של אדם בשם צידי אזקפור (להלן: "השוכר").

הנתבעת הייתה, במועד הגניבה- המבטחת בביטוח מקיף, הכולל גם סיכוני גניבה של הרכב, על פי פוליסה שפרטיה בתביעה (פוליסה ורשימה סומנו כת/1)

2.הנתבעת דחתה את דרישת התובעת לתשלום תגמולי ביטוח בגין אירוע גניבת הרכב.

נתונים הצריכים לעניין וגדר המחלוקת

3.להלן רשימת המוסכמות על הצדדים, כמפורט בפרוטוקול הדיון מיום 29/10/12:

"מוסכמות:

פוליסת הביטוח והרשימה שצורפו כנספחים א' וד' לכתב התביעה וכנספח בתיק המוצגים של הנתבעת, מהוות את פרטי ההסכם שנחרת בין הצדדים והם יוגשו כראייה ויסומנו ת/1.

מוסכם שהרכב נגנב בנסיבות המפורטות בדו"ח החקירה ותצהיר החוקרת הכוללים את עדות השוכר והשחזור שנעשה עמו והם יוגשו כראייה לעובדות המפורטות בהם ויסומנו נ/1.

דו"ח שמסר שוכר הרכב לתובעת וצורף כנספח ב' לכתב התביעה יסומן ת/2 ויהווה ראייה לעובדות המפורטות בו. אישור בדבר הגשת תלונה למשטרה שצורף כנספח ג' לכתב התביעה יסומן ת/3 ויהווה ראייה לעובדות המפורטות בו.

בכלל האמור מוסכם כי, בעת הגניבה המיגון של הרכב לא הופעל, מפתחות הרכב היו במתג ההנעה והמנוע פועל והשוכר שהינו המשתמש ברכב, ומחזיקו, לא אייש אותו ויתר עובדות בנ/1.

שווי הרכב לצורך התיק יעמוד על מיצוע חוות הדעת של שמאי הצדדים, דהיינו 57,335 ₪ נכון למועד הגניבה -26.10.2008.

מוסכם שהתובעת הינה חברה להשכרת כלי רכב וכי הנתבעת חברת ביטוח.

מוסכם שהתנהלות השוכר ומעשיו מחייבים את התובעת- שהינה המבוטחת, וכי אין לנתבעת זכות שיבוב כלפי המשתמש ששכר ממנה את הרכב".

4.הפלוגתא להכרעה, על פי הסכמת הצדדים כמפורט בפרוטוקול הנ"ל הינה:

"האם יש בהתנהלות ובמעשי השוכר כפי שהם מפורטים ב-נ/1 לעיל, כדי להוות רשלנות המפקיעה את הכיסוי הביטוחי למקרה של גניבת הרכב נשוא התביעה".

5.על נסיבות אירוע הגניבה, (להלן: "גניבת הרכב"), למדנו מעדות השוכר בפני חוקרת הנתבעת (דו"ח חקירה המצורף לתצהירה, הכולל את עדותו- נ/1), תמונות ממהלך השחזור (ת/1,ת/3), דו"ח שמסר לתובעת (ת/2), ואלה הן:

"נסעתי ברח' אצ"ל ועצרתי ליד קיוסק על הכביש, עצרתי צמוד לקיוסק על מנת לקנות סיגריות, השארתי את הרכב מונע, המפתחות בסוויץ' וירדתי לשניה אחת לקנות סיגריות. בזמן שקניתי את הסיגריות לא שמתי לב, לא ראיתי את הרכב, הייתי עם הגב לרכב וכשקיבלתי את הסיגריות ושילמתי וכשהסתובבתי ראיתי שהרכב לא נמצא במקום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ