חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בוחבוט יגאל נ' כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א

תאריך פרסום : 06/09/2010 | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
1935-05
05/09/2010
בפני השופט:
חגי ברנר

- נגד -
התובע:
בוחבוט יגאל
הנתבע:
1. כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א
2. ערן אטלס

החלטה

בפני שלוש בקשות: האחת היא להכרזתו של החייב פושט רגל; השניה – למתן הפטר; והבקשה השלישית היא בקשת המנהל המיוחד להגדלת התשלום החודשי.

לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים באתי לכלל מסקנה כי יש מקום להכריז היום על החייב פושט הרגל. מאידך, בשלב זה אין מקום עדיין לא ליתן הפטר וגם לא להגדיל את התשלום החודשי.

באשר לבקשה למתן הפטר הרי שלטעמי זוהי בקשה מוקדמת בשים לב לכך שמדובר בחייב בן 41, קרי גילו צעיר. אמנם ההליך נמשך מזה חמש שנים אך כאשר עסקינן בחייב צעיר פרק זמן זה אינו מהווה פרק זמן ממושך שבגינו ראוי ליתן הפטר כבר בשלב הנוכחי. כמו כן ראוי ליתן משקל לעובדה שלחייב חובות כבדים בסכום של למעלה משני מליון ₪ כאשר בקופה הצטבר סכום זעום של כ-60,000 ₪.

זאת ועוד, קיים חשש שמא התשלום החודשי שהושת על החייב עד היום היה נמוך מדי וחשש זה צריך להיבדק. טעמו של דבר הוא שלמרות שהחייב מרוויח סכום חודשי של כ-12,500 ₪ הרי שהוא מדווח על הוצאות בסך של כ-13,000 ₪ כאשר הוא לא מוסר דיווח על הכנסותיה של בת זוגו למגורים בדירה, שהיא גם גרושתו ואם שני ילדיו. החשד שעליו מצביע המנהל המיוחד הוא שלגרושה ישנן הכנסות שאינן מדווחות ומאידך כל הוצאות המחייה של החייב ובני ביתו דווחו על ידי החייב כאילו הוא נושא בהן לבדו. אם כך הוא הדבר ברור שהחייב שילם תשלומי חסר לאורך מספר שנים. ענין זה טעון בירור, לאחר שהמנהל המיוחד יקיים חקירה בדבר הכנסותיה של הגרושה.

כמו כן קיים חשש בנושא של העדפת נושים שכן החייב משלם את חוב המזונות לשני ילדיו מאשתו הראשונה, ובעיני ספק אם הדבר עולה בקנה אחד עם הליך פש"ר משלא ניתנה החלטה לקציבת מזונות לפי סעיף 128 לפקודה. אינני קובע מסמרות בענין זה. הענין מצריך בדיקה של המנהל המיוחד.

באשר לנושא הגדלת התשלום החודשי הרי שגם כאן, בשלב זה, אמנע מקביעת מסקנות, עד אשר המנהל המיוחד ישלים את חקירתו ויגיע למסקנות בנוגע להכנסותיה של הגרושה.

לפיכך, בשלב זה, התשלום החודשי לא יוגדל.

המנהל המיוחד ידווח על ממצאיו לבית המשפט תוך 120 יום ובהתאם לכך יקבעו המשך ההליכים בתיק זה.

סיכומו של דבר, אני מכריז על החייב פושט רגל.

משהוכרז החייב פושט רגל, אני ממנה את המנהל המיוחד, עו"ד ערן אטלס, לתפקיד הנאמן. ההתחייבות שהפקיד במסגרת מינויו כמנהל מיוחד תבטיח גם את מינויו כנאמן.

ניתנה והודעה היום כ"ו אלול תש"ע, 05/09/2010 במעמד הנוכחים.

חגי ברנר, שופט

הוקלד על ידי: אסתר סודאי

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ