ס"ע
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
13868-01-11
19/02/2012
|
בפני השופט:
דניאל גולדברג
|
- נגד - |
התובע:
מגד בובאלי ע"י ב"כ עו"ד אחמד אבו קטיש
|
הנתבע:
פאדי סלאיימה ע"י ב"כ עו"ד נאסר אוס
|
|
החלטה
לפנינו בקשה הנתבע להעמיד את הדיון בתביעת התובע נגדו בנימוק של "פורום לא נאות".
עובדות
התובע, מר מג'ד בובאלי, הינו תושב ירושלים. הנתבע, מר פאדי סלאיימה, אף הוא הינו תושב ירושלים.
הנתבע מנהל עסק של ייצור ושיווק זכוכית. מקום מושבו של העסק הינו בביר נבאללה שבשטחים, שם מצוי מפעלו של הנתבע. העסק רשום אצל הרשויות הרלוונטיות ברשות הפלסטינית והוא משלם מסים לרשות הפלסטינית.
הנתבע העסיק את התובע בעסקו מחודש 10/07 עד לחודש 9/10 כנהג משאית. במסגרת תפקידו הוביל התובע זכוכיות שסיפק העסק ללקוחותיו. לצורך כך העמיס התובע את הסחורות למשאית במפעל העסק בביר נבאללה והסיע אותן ללקוחות העסק.
אין חולק על כך שלעסק לקוחות בתחום מדינת ישראל וכי התובע סיפק סחורות ללקוחות העסק בישראל. לעיתים קיבל התובע דוחו"ת חנייה ותעבורה של הרשויות הישראליות בגין עבירות שבוצעו תוך כדי עבודתו של התובע על המשאית של העסק בתחומי מדינת ישראל.
משרד רואה החשבון של העסק הינו בירושלים. במהלך עבודתו של התובע הוא מסר לרואה החשבון של העסק במשרדו מסמכים שונים הקשורים לפעילות של העסק.
לאחר סיום עבודתו הגיש התובע תביעה זו נגד הנתבע לתשלום זכויות שונות הנובעות מתקופת עבודתו אצל הנתבע וסיומה.
טענות הנתבע
הנתבע טען בפנינו כי יש לקבוע כי בית דין זה אינו הפורום הנאות לדיון בתובענה, על יסוד הנימוקים הבאים:
מקום מושבו של העסק של הנתבע הוא בשטחים.
העסק של הנתבע הינו עסק פלסטיני. העסק רשום אצל השלטונות הרלוונטיים ברשות הפלסטינית, לה משלם העסק מסים.
בנסיבות אלה, העובדה שהנתבע הינו תושב ישראל אינה שוקלת לעניין קביעת הפורום הנאות, שכן לא ניתן להפריד בין הנתבע לבין עסקו.
לאור האמור, מירב הזיקות של הסכסוך הנדון
טענות התובע
להלן עיקרי טענות התובע בתשובה לבקשה להעמדת הדיון בנימוק של "פורום לא נאות":
שני בעלי הדין הם תושבי ישראל. זוהי הזיקה המשמעותית ביותר של הצדדים לסכסוך.
רוב הסחורות שמספק הנתבע הינו ללקוחות בישראל.
לתובע אין כל זיקה לרשות הפלסטינית ואין הוא מעוניין להתדיין שם עם הנתבע.