מבוא
לפניי בקשה לבטול צו הריסה מנהלי שניתן ביום 14.11.16 (להלן: "צו ההריסה"), המתייחס למבנה בשטח של כ-245 מ"ר, בגוש 10341, חלקה 12, בקרקע חקלאית המוגדרת כ"גבעת רשיד" (להלן: "המבנה").
טיעוני הצדדים
המבקש טען כי הצו בטל מעיקרו בשל פגמים חמורים שנפלו בהליך הוצאתו, שעניינם בשלושה ראשים עיקריים; האחד - אי צירוף תצהיר המהנדס ואישור על התייעצות לצו ההריסה שנמסר לו, השני – התנגדות יו"ר הועדה המקומית להוצאת הצו המהווה פגם בהליך נטילת הסמכות, והאחרון – לא קויימה חובת ההתייעצות עם הגורמים הרלוונטיים טרם הוצאת הצו.
בנוסף, טען לאכיפה בררנית, בכך שבמקום "...הוקמו בניינים אחרים באותה תקופה ונגדם לא הוצאו צווי הריסה בכלל...", "וכן בתחום היישוב כעבייה טבאש חג'אג'רה הוקמו מבנים ענקיים שלא נעשה כלום נגדם".
המשיבה התייחסה לתכליתם של צווי הריסה מנהליים ולחשיבותם, למסגרת הנורמטיבית, לשלוש טענותיו של המבקש באשר לחוקיות צו ההריסה ולטענתו בדבר אכיפה בררנית. את כל טענותיו בקשה לדחות מהנימוקים המפורטים בתגובתה. בנוסף, בקשה לדחות את הבקשה על הסף מחוסר תום לב מצידו של המבקש, אשר המשיך בבניה לאחר שנמסר לו צו הפסקה מנהלי, בכך שללא כל היתר התחיל בבניית שלד של קירות בלוקים ללא תקרה, על התשתית שהקים עובר למסירת צו ההפסקה המנהלי.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובמסמכים המצורפים להן, אני סבורה שיש מקום לדחות את הבקשה על הסף, ולהלן נימוקיי.
ביום 10.11.16 נמסר למבקש צו הפסקה מנהלי, שניתן ע"י אדר' עפרי דגני, מהנדסת הועדה המקומית "יזרעאלים". בשלב זה, כללה הבנייה הכשרת הקרקע, יציקת כלונסאות ויציקת קורות קשר בשטח של כ-245 מ"ר.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.