ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון
|
22129-01-10
28/11/2010
|
בפני השופט:
אורן שוורץ
|
- נגד - |
התובע:
יצחק ארבל
|
הנתבע:
1. אילנית הק 2. איילון חברה לביטוח בע"מ
|
החלטה,פסק-דין |
החלטה
הנני מורה על צירופו של אופיר ארבל כתובע נוסף בתביעה.
ניתנה והודעה היום כ"א כסלו תשע"א, 28/11/2010 במעמד הנוכחים.
אורן שוורץ, שופט
פסק דין
1.עניינה של התביעה שלפניי בתאונת דרכים שהתרחשה בתאריך ה- 2.9.2009 בשעות הצהריים. לגרסת התובע, הוא נסע ברכב מסוג דייהטסו, ואז, כאשר היה במצב עצירה, הרכב שלפניו מסוג סובארו בו נהגה הנתבעת 1, נסעה לאחור, וגרם לנזקים המפורטים לחוות הדעת השמאי מטעמו. סכום התביעה הועמד על סך 6,621 ₪.
2.לגרסת הנתבעות, האחריות לתאונה מוטלת במלואה על התובע. רכב הנתבעת היה במצב עצירה כאשר ביקשה לפנות שמאלה ואז רכב התובע פגע בה מאחור כתוצאה מאי שמירת מרחק.
3.בדיון שנערך לפניי העידו שני הנהגים המעורבים.
4.התובע חזר על גרסתו, לפיה הנתבעת ביקשה לבצע פרסה. על מנת להשלים את ביצוע הפרסה, היא נסעה לאחור עם רכבה וכתוצאה מכך גרמה לפגיעה.
5.הנתבעת העידה לפניי וחזרה על גרסתו, לפיה היא עמדה בצומת ה- T, וביקשה לפנות שמאלה ואז התובע פגע בה מאחור.
6.לאחר ששקלתי את גרסאות הצדדים, אני מעדיף את גרסת הנתבעת. כפי שעולה מעדויות הצדדים, מקום התאונה מצוי במישור. הנתבעת העידה שהיא ביקשה לפנות שמאלה ולא ביקשה לבצע פרסה.
7.בנסיבות אלה, לא היה לה כל אינטרס לנסוע לאחור.
8.הנתבעת הכחישה בתוקף שנסעה לאחור. גרסה זו מהימנה עלי.
9.יתרה על כן, מיקום הפגיעות, במוקד הקדמי ברכב התובע, במרכז המוקד הקדמי, מתיישב יותר עם גרסת הנתבעת, על פיה התובע הוא זה שגרם לתאונה, וממילא הוא שגרם לנזקים הנטענים.
10.בנסיבות אלה, דין התביעה להידחות.
11.התובע לא התייצב לדיון הקודם וכתנאי לביטול פסק הדין חויב להפקיד סך 1,800 ₪ בקופת בית המשפט. המזכירות תעביר על חשבון סכום זה, את הוצאות המשפט בגין שני הדיונים כדלקמן:
א.סך 600 ₪ לזכות הנתבעת 1 (300 ₪ בגין כל דיון).
ב.סך 400 ₪ לזכות הנתבעת 2 (200 ₪ בגין כל דיון).
12.לאחר ביצוע התשלום בגין ההוצאות, תוחזר היתרה לתובע.
בקשות רשות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 15 יום.
ניתנה והודעה היום כ"א כסלו תשע"א, 28/11/2010 במעמד הנוכחים.