- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אקזיסרוב ואח' נ' יצחק מינא, עו"ד - המפרק ואח'
|
ע"א בית המשפט העליון ירושלים |
2901-17
3.4.2018 |
|
בפני הרשמת: ליאת בנמלך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערערים: 1. אריק אקזיסרוב 2. איוון צ'רטקוסבקי |
המשיבים: 1. יצחק מינא-עו"ד - המפרק 2. המוסד לביטוח לאומי 3. כונס הנכסים הרשמי |
| פסק-דין | |
- במסגרת הטיפול בסוגיית העירבון אותו נדרשו המערערים להפקיד עוררתי את שאלת סיווגו של ההליך, דהיינו האם נתונה למערערים זכות ערעור על ההחלטה עליה נסב ההליך.
המערערים הגישו תגובה מטעמם בה טוענים הם כי נתונה להם זכות ערעור על ההחלטה שבמוקד ההליך, וכן הוגשו תגובות בידי המשיבים 1 ו-3, האוחזים בעמדה כי לא נתונה למערערים זכות ערעור עליה.
עיינתי בחומר שלפניי ובטענות שהגישו הצדדים בסוגיית הסיווג, ולאחר ששקלת בדבר הגעתי לכלל מסקנה כי לא נתונה למערערים זכות ערעור על ההחלטה שבמוקד ההליך.
אפרט נימוקיי בקצרה.
- ההחלטה עליה נסב ההליך היא החלטה מיום 28.2.2017 בה נדחתה בקשה למתן הוראות שהגישו המערערים במסגרת הליך הפירוק המתנהל בבית המשפט המחוזי בירושלים בעניינה של ארי יוסי אבטחה ושירותים בע"מ (להלן: החברה).
ברקע הדברים בקשה קודמת בזמן שהגישו המערערים בבית המשפט המחוזי בה עתרו לאשר המשך הליכים בבקשה לאישור תובענה ייצוגית של עובדי החברה נגד החברה. בקשה זו נדחתה בהחלטה מיום 26.5.2013, תוך שניתנה ארכה לכל עובד אשר טרם הגיש תביעת חוב לעשות כן בתוך שלושה חודשים.
המערערים השיגו על ההחלטה הנזכרת בבית משפט זה (ע"א 4501/13), ולאחר דיון שנערך ביום 18.3.2015 קיבלו את המלצת המותב אשר ישב בדין וחזרו בהם מן הערעור. בפסק הדין שניתן באותו מועד נרשמה הצהרת בא-כוח המשיב 2 ובא-כוח המשיב 1 (להלן: המפרק), לפיה המפרק יפנה לעובדי החברה בעבר (בתקופה הרלוונטית לתובענה) על מנת ליידע אותם לגבי האפשרות להגיש תביעת חוב למפרק בגין רכיב הפנסיה שבתובענה הייצוגית, ועוד הודגש כי "חזקה על בית משפט של פירוק, כי יפקח ויוודא ביצוע התהליך כאמור לעיל" וכי הנתונים בעניין ידווחו לבית המשפט ולבקשת המערערים גם אליהם (מבלי שיש בכך עמדה לגבי מעמדם בנדון).
- לאחר פסק הדין האמור הגישו המערערים מספר בקשות למתן הוראות בבית המשפט המחוזי, בהן עתרו להורות על פעולות בהמשך לפסק הדין ולקביעת מועדים לשם יישומו. הבקשה האחרונה הוגשה ביום 7.2.2017 ובית המשפט התבקש בה לאשר את המשך ההליכים בתובענה הייצוגית או ליתן הוראות חלופיות.
ביום 28.2.2017 נתן בית המשפט המחוזי החלטה - היא ההחלטה עליה נסב ההליך דנן - בה קבע בית המשפט:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
