אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אל קרינאוי נ' מדינת ישראל

אל קרינאוי נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 07/09/2011 | גרסת הדפסה

ע"ח
בית המשפט המחוזי באר שבע
24543-07-11
07/09/2011
בפני השופט:
נחמה נצר

- נגד -
התובע:
סאלם אל קרינאוי
הנתבע:
מדינת ישראל

החלטה

לבימ"ש זה הוגש ערר על החלטתו של בימ"ש השלום בבאר שבע מיום 20.6.11, לפיה נמחקה בקשה שהגיש העורר להחזרת תפוס.

הבקשה נמחקה מחמת הקביעה כי ביהמ"ש נדרש לסוגיית המוצגים, במסגרת פסק הדין שניתן על ידו ביום 1.12.10.

משהוגש הערר החלו מגעים בין באי כוח הצדדים, עקב כך נדחה הדיון בערר מס' פעמים.

היום התברר כי העורר מרכז את מירב טיעוניו ביחס למוצגים 1 ו-2, אשר עניינם מפתח לרכב וכן ובעיקר רכב שמספרו 31-399-35. אכן במסגרת בקשתו המקורית של העורר הוא ציין כי המדובר ברכב מסוג קנגו, והיום ביקש הוא לתקן את בקשתו, וממילא את הודעת הערר, כך שהבקשה והערר יסבו עצמם לרכב מסוג פג'ו, מס' רישוי 31-399-35.

ב"כ המשיבה בטיעוניו הציג בפניי עותק מכתב האישום המקורי, שאמנם תוקן ערב חזרתו של העורר מכפירתו, וכן את הכרעת הדין וגזר הדין שניתנו בענינו של העורר.

אין מחלוקת כי במסגרת פסק הדין הורה בימ"ש קמא על השמדת המוצגים.

ב"כ המשיבה הציג בפניי מסמכים המעידים על כך שרכב פרטי מס' 31-399-35 מסוג פג'ו, הושמד עוד ביום 16.1.11. אין חולק כי במסגרת כתב האישום המקורי יוחסה לעורר עבירה של זיוף אותו רכב על דרך של החלפת "תעודת הזיהוי" של הרכב, בכך שהוצמדה לו לוחית זיהוי של רכב אחר, וכן בכך שמס' המנוע המקורי של הרכב הושחת ובמקומו הוטבע מס' אחר.

עוד נטען בכתב האישום המקורי כי במסגרת הזיוף נחתכה השלדה, הורכבה מחדש, זאת על מנת שלא ניתן יהיה לזהות את מס' השלדה.

ייאמר כבר עתה, כי אכן עבירת הזיוף הושמטה מכתב האישום, וסעיף 3 לפרק העובדות המפרט את מעשה הזיוף נמחק. ואולם, אין במחיקתו של הסעיף בחלק העובדתי כדי לשלול אפשרות כי אכן זהותו של הרכב שונתה וזויפה, אלא שהמאשימה, כך יש להניח, סברה כי התשתית הראייתית אין בה כדי ביסוס אשמת העורר מעבר לכל ספק סביר בעבירת הזיוף.

הואיל ועל פי המסמכים שהוצגו בפניי הרכב הושמד ואינו עוד בנמצא מאז 16.1.11, נראה כי דיון בבקשת העורר לבחון מחדש את החלטת המחיקה של הבקשה להחזרת תפוס, ככל שהיא נוגעת לכלי הרכב, הפכה להיות תאורטית בלבד, ובלתי רלוונטית.

מטעם זה אינני רואה צורך להוסיף ולהידרש לערר זה, במיוחד משהודיעה המשיבה כי יתר התפוסים המנויים בבקשה יוחזרו לעורר.

בכפוף לכך, נמחק הערר.

ניתנה והודעה היום ח' אלול תשע"א, 07/09/2011 במעמד הנוכחים.

נחמה נצר, שופטת

הוקלד על ידי: עדנה הרוש

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ