אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אלקטרו פ.א.מ ר רעננה חב` למסחר ואח' נ' בנק המזרחי המאוחד בע"מ

אלקטרו פ.א.מ ר רעננה חב` למסחר ואח' נ' בנק המזרחי המאוחד בע"מ

תאריך פרסום : 22/01/2010 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב – יפו
2059-08
17/01/2010
בפני השופט:
ישעיהו שנלר

- נגד -
התובע:
אלקטרו פ.א.מ רעננה חב רה ` למסחר ו השקעות בע"מ.
הנתבע:
בנק המזרחי המאוחד בע"מ

החלטה

1. ביום 21.5.08 ניתן על ידי בית משפט השלום "פסק דין חלקי", בתביעות הדדיות שהוגשו בין הצדדים. שני הצדדים ערערו על פסק הדין החלקי, בציינם כי הערעור מוגש למשנה זהירות הואיל וטרם ניתן פסק דין סופי.

2. מעיון בפסק הדין החלקי, עולה כי במסגרתו קיבל בית משפט קמא חלק מטענות כל צד ודחה טענותיו האחרות. אולם, לא ניתן כל סעד אופרטיבי, אלא רק הוראה בדבר אופן עריכת החשבון מחדש, תוך הוספה כי "פסק הדין הסופי יינתן לאחר מכן".

3. אכן יש ובית המשפט מוציא תחת ידו פסק דין חלקי ובו סעד אופרטיבי זה או אחר, כגון דחיית חלק מהתביעה או קבלת חלק מהתביעה. במקרה שכזה, חייב הצד המבקש לערער על התוצאות האופרטיביות של פסק הדין החלקי, להגיש ערעורו במועדים הקבועים להגשת ערעור.

שונים הדברים, מעת שבפסק הדין החלקי, אין כל תוצאה אופרטיבית המחייבת צד זה או אחר, כגון בתשלום ככל שעסקינן בתביעות הכספיות שעמדו בפני בית משפט קמא. למעשה מדובר על החלטה ולא על פסק דין חלקי.

משכך, וכפי שהצדדים שניהם ציינו בהודעות הערעור, מבחינתם הוגשו הערעורים למשנה זהירות.

4. לאחר שבית המשפט נדרש לשאלה זאת, עמדת המשיב כי יש להורות על מחיקת הערעורים והגשת ערעורים, ככל שמי מהצדדים יחפוץ, רק לאחר מתן פסק הדין הסופי. מאידך, המערערים סוברים כי יש להותיר את הערעורים על כנם, תוך דחיית מועד שמיעתם ומתן אפשרות לתקן את הודעות הערעור בהתאם לאשר ייקבע בפסק הדין הסופי.

5. מעת שמוגש ערעור שומה גם על בית המשפט לבחון האם אכן הוגש הערעור כדבעי. במקרה דנן, מעת שלא נקבע כל סעד אופרטיבי, אלא כל שנקבע אופן שחזור החשבון שבין הצדדים, לא היה מקום להגשת הערעורים, כפי שאין מקום להותירם תלויים ועומדים.

במיוחד יפים הדברים, מעת שלא ייפגעו זכויות של צד זה או אחר.

6. אשר על כן, אני מורה על מחיקתם של שני הערעורים [משום מה מופיע ע"א 1756/09 שהגיש המשיב כערעור שכנגד].

כמובן, שלאחר שיינתן פסק הדין הסופי, פתוחה הדרך בפני הצדדים להגיש ערעור ולהשיג על אשר השיגו בערעורים דנן.

הפקדון שהפקידו המערערים יוחזר להם באמצעות בא כוחם.

בנוסף, יוחזרו האגרות, כפוף לתקנות.

המזכירות תעדכן הנדרש ותמציא העתק ההחלטה לב"כ הצדדים.

ניתנה היום, ב' שבט תש"ע, 17 ינואר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ