אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אגודה שיתופית חקלאית לפיתוח בחן בע"מ ואח' נ' אפיקי עמק חפר אגודה שיתופית חקלאית בע"מ ואח'

אגודה שיתופית חקלאית לפיתוח בחן בע"מ ואח' נ' אפיקי עמק חפר אגודה שיתופית חקלאית בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 17/02/2011 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז
14285-04-09
17/02/2011
בפני השופט:
בנימין ארנון

- נגד -
התובע:
1. אפיקי עמק חפר אגודה שיתופית חקלאית בע"מ
2. אגמי עמק חפר אגודת מים שיתופית חקלאית בע"מ
3. חפר אקולוגיות אגודה שיתופית חקלאית בע"מ

הנתבע:
1. אגודה שיתופית חקלאית לפיתוח בחן בע"מ
2. קיבוץ בחן אגודה שיתופית חקלאית בע"מ
3. ג'י.אי.אס גלובל אנוירומנטל סולושנס בע"מ
4. תעשיות אנרגיה חפר (ת.א.ח) בע"מ
5. טמבור חפר ושות' – אקולוגי ה
6. כלל חברה לביטוח בע"מ

החלטה

מונחת לפני בקשתן של המבקשות (הנתבעות 1-3) להורות למשיבות (התובעות) לבצע גילוי מסמכים ולאפשר למבקשות עיון במסמכים אלה (לרבות גילוי ועיון במסמכים ספציפיים שפורטו על ידי המבקשות), ליתן מענה לשאלון, ולהודות בעובדה. לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובת המשיבות, ובתשובת המבקשות הגעתי לכלל החלטה כדלקמן:

בתגובתן הפנו המשיבות להחלטות בית המשפט מיום 20.12.2009 ומיום 24.5.2010 מהן ניתן היה להבין כי המבקשות אחרו את המועד לביצוע הליכי גילוי ועיון במסמכים והגשת שאלונים. ברם, בהחלטות מאוחרות יותר מיום 25.10.2010 ומיום 6.1.2011 נקבעו על ידי בית המשפט מועדים חדשים לביצוע ההליכים המקדמיים בתובענה, ובכלל זה נקבע גם מועד חדש להגשת בקשות לגילוי ועיון במסמכים, ולהגשת שאלונים.

אני סבור כי מבקשת המבקשות עולה כי המסמכים לגביהם מתבקשים הגילוי והעיון נדרשים כדי להבליט ולמקד את המחלוקות האמיתיות שבין הצדדים לתובענה, ואולי אף לסייע בצמצומן. בנוסף, אני סבור כי גילוי המסמכים והעיון בהם יסייע ליעילות הדיון בתובענה ולחקר האמת.

הנימוקים המפורטים לעיל בקשר לגילוי ולעיון במסמכים נכונים אף בקשר לבקשת המבקשות למתן מענה לשאלון שהועבר למשיבות, הואיל וגם בקשר לכך נקבעה מועד חדש למתן התשובות לשאלון.

אשר על כן, אני מקבל את בקשתן של המבקשות ומורה למשיבות לפעול כמפורט בפסקאות א-ג לרישא של בקשת המבקשות.

לעניין ההודיה בעובדה כמבוקש בפסקה ד' לרישא של בקשת המבקשות: בהעדר הודיה מצד המשיבות בעובדה המפורטת בנספח 4 לבקשה – תחול הוראת תקנה 103(ג) בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984.

המזכירות תמציא לצדדים עותק מהחלטה זו באמצעות הפקסימיליה.

ניתן היום, י"ג אדר א תשע"א, 17 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ