- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אבו רומי נ' יאסין ואח'
|
ת"ט בית משפט השלום עכו |
27734-04-10
15.6.2010 |
|
בפני : שושנה פיינסוד-כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ראסם יאסין |
: נזאר אבו רומי |
| החלטה | |
החלטה
1.לפני התנגדות לביצוע 2 שיקים ע"ס 5,000 ₪ כ"א (ז.פ 30.12.09, 30.1.10) משוכים לפקודת המשיב מחשבונם של המבקשים.
2.לטענת המבקשים, המשיב הינו סוחר רכב וחברם. הם רכשו ממנו רכב טויוטה שנת 2008 אותו הציג בפניהם כרכב יד שניה במצב מעולה, נקי מתאונות, תמורת סך של 95,000 ₪, 5,000 ₪ מתחת למחיר המחירון. לאחר תקופה הסתבר כי המצגים לא היו נכונים, הרכב עבר תאונות רבות בעבר, היו לו ארבעה בעלים, לרבות חברת ליסינג. שמאי העריכו בסך של 49,500 ₪ (המבקש מפנה לחוו"ד שמאי אך זו לא צורפה בפועל). מהאמור עולה כי המשיב גזל מהמבקש סך של 35,000 ₪. המבקש פנה למשיב וביקש הסברים, אך הלה התחמק ממנו, לפיכך נתן המבקש הוראת ביטול לשיקים שניתנו למשיב תמורת הרכב. לטענתו, לא מגיע למשיב כל תשלום, ההיפך הוא הנכון, עליו לשלם למבקשים.
3.לטענת המשיב הצגת העובדות ע"י המבקשים חסרת שחר. הוא אינו סוחר רכב ואינו עוסק בסחר ברכב כי אם מהנדס בניין ועוסק בתחום זה במסגרת משרד בבעלותו. הרכב עליו מדברים המבקשים נרכש על ידם ישירות ממגרש סחר רכב באשדוד בשם דיגיטל דיל, לאחר שעסקה שהמשיב ביקש לבצע לרכישת הרכב לא יצאה לפועל. המשיב ביטל את העסקה, והמבקש שראה את הרכב אצלו, נקשר בעסקה עם המוכר ישירות, ללא כל מעורבות מצד המשיב ובאמצעות מימון שהסדירה למבקש המוכרת.
השיקים נשוא הדיון ניתנו למבקש ללא כל קשר לעסקת הרכב ובנסיבות שאינן קשורות אליה. מדובר בשיקים שנועדו להחזר הלוואה שנתן המשיב למבקש בסך 10,500$, בשל היחסים הטובים והידידותיים בין הצדדים וקשיים כלכליים של המבקש. להחזר ההלוואה מסר המשיב 9 שיקים (8 ע"ס 5,000 ₪ כ"א ושיק נוסף ע"ס 4,300 ₪). ארבעת השיקים הראשונים נפרעו אך החמישי ואילך לא נפרעו. המשיב נתן תמורה עבור השיקים לפיכך יש לחייב המבקשים בפרעונם. ישנם תיקי הוצל"פ נוספים ביחס לשיקים האחרים.
4.לאחר עיון בהתנגדות ובתגובה נחה דעתי כי ישנן טענות הגנה הראויות להתברר לגופן. שני הצדדים אינם חולקים על העובדה כי התקיימה ביניהם עסקה כלשהי, אך הם חלוקים ביחס למהותה. הצדדים לא הציגו בשלב זה מסמכים התומכים כל אחד בגרסתו ולפיכך מדובר בשאלה שהכרעה בה לכאורה מחייבת התרשמות ומתן אמון במי מהצדדים ואינה מתאימה להכרעה בשלב זה של הדיון.
5.לפיכך ומכוח סמכותי בסע' 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי אני נותנת למבקשים רשות להתגונן והתצהיר ישמש כתב הגנה.
6.אני מורה למשיב לשלם הפרש אגרה, אם קיים הפרש כזה בתוך 30 יום מהיום, אחרת תמחק התביעה.
7.להעביר העתק ההחלטה לצדדים.
למעקב המזכירות.
ניתנה היום, ג' תמוז תש"ע, 15 יוני 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
