פש"ר
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
31607-01-13
06/12/2013
|
בפני השופט:
אריאל חזק
|
- נגד - |
התובע:
סאלח אבו סולב
|
הנתבע:
1. כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום 2. אורן צורן (מנהל מיוחד)
|
|
החלטה
צו כינוס ניתן לחייב ביום 18.01.13, במסגרתו הושת על החייב צו תשלומים בסך של 750 ₪ לחודש.
ביום 16.06.13 עתר המנהל המיוחד לביטולם של ההליכי פשיטת הרגל בעניינו של החייב מן הטעם כי החייב לא עומד בתנאי צו הכינוס.
החייב לא שילם תשלומים חודשים מלאים בחודשים שנקבעו בעניינו, החייב לא שילם לפחות 5 תשלומים.
החייב לא משתף פעולה עם המנהל המיוחד ולא מוסר מידע שהתבקש.
החייב לא מגיש דוחות חודשיים. לעניין זה יובהר, הדו"חות החודשיים אודות הכנסותיו והוצאותיו של החייב משמשים ככלי פיקוח בידי בית המשפט של חדלות פרעון על התנהלותו הכלכלית של החייב וזכאותו לחסות תחת הגנת הפקודה.
בית המשפט, בהחלטתו מיום 22.06.13, העניק לחייב הזדמנות להסיר את מחדליו תוך שהזהיר את החייב כי היעדר הודעה על הסרת המחדלים עשוי להוביל לביטול ההליכים בעניינו.
הודעת המנהל המיוחד מיום 01.12.13, במסגרתה עתר שנית האחרון לביטולם של ההליכים, מעלה כי החייב לא הסיר מחדליו.
בתאריך 01.07.13 נחקר החייב במשרדי המנהל המיוחד. חקירת החייב העלתה כי החייב מודע לבקשת המנהל המיוחד מיום 16.06.13.
החייב לא שילם דבר על חשבון חוב הפיגורים אשר נצבר כנגדו.
הליכי פשיטת הרגל מקנים לחייב הזדמנות לשקם את חייו, במסגרתם נהנה החייב מפריסת חובותיו ומכך שנושיו מנועים מלהתדפק על דלתות ביתו השכם וערב ולנקוט נגדו בהליכי גבייה. יחד עם זאת שומה על החייב המבקש לחסות תחת הליכי פשיטת הרגל לעמוד בתנאי צו הכינוס. החייב בעניינו לא טרח לעשות כן. התנהגותו של החייב עולה לכדי זלזול בוטה ומופגן בהליך המשפטי, כמו גם בנושיו, עד כדי הכרח בהוצאתו מהליכי פשיטת הרגל.
אשר על כן, הריני להורות כדלקמן:
צו כינוס הנכסים ועיכוב ההליכים שניתנו ביום 16.06.13 להגנתו של החייב – בטלים.
בקשת החייב להכריז עליו כפושט רגל – נדחית.
צו עיכוב היציאה מן הארץ נגד החייב יבוטל בתוך 60 יום, על-מנת לאפשר לנושים לפעול להשגת צו כאמור בהליכים הפרטניים.
שכרו של הנאמן ישולם לפי תקנות 8(א) ו- 15(ה) לתקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם), התשמ"א – 1981. כן זכאי הכונס הרשמי לשכר השגחה.
הכונס הרשמי יחלק את יתרת הכספים לנושים שתביעותיהם אושרו, בהתאם לסדרי הקדימה שבדין. ככל ולא נבדקו תביעות החוב, יועברו הכספים ללשכת ההוצאה לפועל.
כל סכום נוסף שיתקבל בחשבון פשיטת הרגל של החייב בשל הפרשי ריבית, ייזקף כשכר טרחת המנהל המיוחד.
עו"ד צורן, משוחרר מתפקידו ככונס לנכסי החייב.
ניתנה היום, ג' טבת תשע"ד, 06 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.