פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
|
48651-11-11
13/05/2013
|
בפני השופט:
ישראלה קראי-גירון
|
- נגד - |
התובע:
עזאת אבו סאלחה
|
הנתבע:
1. כונס נכסים רשמי מחוז חיפה 2. אופיר דידי 3. עו"ד (מנהל מיוחד)
|
פסק-דין |
פסק דין
בפניי בקשת חייב להכריזו פושט רגל.
בעלי התפקיד אינם מתנגדים עוד לבקשת החייב, לאחר ששוכנעו כי לא נמצא חוסר תום לב ביצירת חובותיו ובהתנהלותו בהליכי הפש"ר.
ביום 28.11.2011 ניתן צו לכינוס נכסי החייב על פי בקשתו, בגין חובות מוצהרים בסך 752,342 ₪ ל-45 נושים, כאשר מושת עליו תשלום חודשי בסך 600 ₪.
עד מועד הגשתה של חוות הדעת ע"י הכונ"ר הוגשו נגד החייב 15 תביעות חוב בסכום כולל של 243,715 ₪. לא נתבעו חובות בדין קדימה.
המבחן העיקרי להכרזתו של חייב כפושט רגל, ע"פ הפקודה והכללים שהתפתחו בפסיקה, הוא אם החייב נהג בתום לב עובר להליכי פשיטת הרגל ובמהלכם. בהעדר תום לב, אין החייב זכאי לחסות בצל המטריה של הפקודה (שלמה לוין ואשר גרוניס, פשיטת רגל, מהדורה שלישית, בעמ' 173; כן ראה ע"א 5503/92 קירצמן ואח' נגד כונס הנכסים הרשמי, פ"ד מט(1) עמ' 749 בעמ' 756).
וראה גם ע"א 6021/06 דגנית פיגון נ' כונס הנכסים הרשמי תק-על 2003 (3) 1913 (2009).
לדיון שהתקיים בעניינו של החייב ביום 20.12.2012 לא התייצבו נושיו ועל כן לא הובעה כל התנגדות לבקשה. משהודיע החייב כי אין באפשרותו להגיש הצעת הסדר, ומשהעביר את כל הפרטים שנדרש להעביר לבעלי התפקיד אודות כספים שונים המצוים ברשותו בקופות שונות, בשם לב לעמדת המנהל המיוחד ושתיקת ב"כ הכונ"ר הנחשבת כהסכמה לבקשה העיקרית, אני מקבלת את הבקשה ומכריזה כי החייב פושט רגל.
כל ההגבלות שהוטלו על החייב יעמדו בעינן, והחייב ישלם 600 ₪ לקופת הפש"ר מדי חודש בחודשו.
עו"ד אופיר דידי ישמש כנאמן בהליך, כנגד חתימה על התחייבות עצמית על סך 50,000 ₪, להבטחת מילוי תפקידו.
לאור תוצאות ההליך ישולמו הוצאות ההליך ושכר הכונס מכספים שהצטברו בקופת הכינוס עד מועד מתן פסק דין זה.
פסק דין זה ניתן על ידי כרשמת בית המשפט המחוזי בחיפה.
ניתן היום, ד' סיון תשע"ג, 13 מאי 2013, בהעדר הצדדים.