- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אבו מערוף נ' הפנים
|
עת"מ בית משפט לעניינים מנהליים באר שבע |
48064-09-13
3.4.2014 |
|
בפני : ברוך אזולאי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. פאיז אבו מערוף 2. סנא אבו מערוף 3. |
: 1. משרד הפנים 2. |
| פסק-דין | |
פסק דין
ההליך
העותרים מבקשים להורות למשיב להאריך את אישור השהייה של העותר 1 במסגרת בקשת האחמ"ש וכן להימנע מגירושה של העותרת 2 מהארץ עד למתן פסק דין בעניינה.
העותר, תושב כרם שלום, הינו אזרח ישראל. העותרת הינה אזרחית פלסטינית שנולדה בעזה ומתגוררת עם הנאשם ביישוב שגב שלום. העותרים נישאו ביום 25.9.97 ונולדו להם 7 ילדים.
העותר 1 קיבל אישורי אחמ"ש עבור העותרת 2, אשר חודשו מעת לעת עד ליום 30.11.07.
ביום 8.6.10, פנו העותרים למשיב בבקשה להארכת האישור, אך המשיב דחה את הבקשה, עקב זניחתה מצד העותרים, תוך שנמסר לעותרים כי ניתן להגיש בקשה לוועדה ההומניטרית בת"א.
ביום 30.9.13 הגישו העותרים את העתירה.
לטענת העותרים
העותרים מנהלים אורח חיים נורמטיבי יחד עם ילדיהם, מאז נישאו ביום 25.9.97. העותרת נעדרת עבר פלילי או ביטחוני.
אישור הפניה לעותרת 2 הוארך עד ליום 30.11.07, כאשר ניסיונות העותרים לקבוע תור על מנת להתייצב ולהציג מסמכים רלוונטיים לא צלחו, שכן העותר1 התקשה לנהל את ענייני העותרת 2, גם בשל מצבו הבריאותי הלקוי, והמשיב לא טרח לברר איתם את הסיבה לאי התייצבותם וזניחת הטענה על ידיהם, ואף לא זימן את העותרים לשימוע בטרם מתן החלטתו והם לא קיבלו אזהרה, כי אם לא יתייצבו להסדרת המעמד, יראו את בקשת האחמ"ש כמבוטלת.
העותרים לא הגישו ערר על החלטת המשיב, מאחר והעותרים הם אנשים תמימים, אשר אינם בקיאים בקריאה וכתיבה, ופנייה לוועדה ההומניטרית, כפי שהוסבר להם במכתב שנשלח מטעם המשיב, יכולה להיעשות רק במקרים חריגים בלבד, ולאחר שמוצו כל ההליכים בפני המשיב.
לטענת העותרים, זניחת הבקשה אינה מהווה עילה לשלילת חידוש אישור האחמ"ש, והדבר עלול לגרום לפירוק חיי משפחת העותרים וילדיהם.
עוד נטען, כי המשיב פועל מתוך חוסר סבירות קיצוני, בצורה בלתי מידתית ומתעלם מזכותה של העותרת 2 לחיים בצוותא, יחד עם בעלה וילדיה, במשך מספר שנים במקום שהפך להיות מרכז חייה, והדבר אף אינו עולה בקנה אחד עם סעיפי חוק היסוד: כבוד האדם וחירותו.
לאור זאת מטען, כי יש לחייב את המשיב לחדש לעותרת 2 את אישור האחמ"ש באופן מידי, וכן להשית עליו הוצאות ושכר טרחת עו"ד.
לטענת המשיב
יש לדחות את העתירה על הסף, הן מחמת שיהוי, שעה שהעתירה הוגשה בחלוף שלוש שנים לאחר שניתנה החלטת המשיב ביום 21.9.2010, ודי בסיבה זו כדי לדחות את העתירה, והן לגופו של עניין, ולחייב את העותרים בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.
החלטת המשיב התקבלה לאחר שהמשיב הפעיל סמכותו באופן ראוי וסביר, משיקולים ענייניים ומקצועיים ולא נפל כל פגם בהחלטה.
ביום 27.11.2007 , סמוך לסיום תוקף היתר השהיה האחרון שניתן לעותרת, שלח המשיב מכתב לעותרים, במסגרתו פורטו המסמכים שנדרשו העותרים להציג בפני המשיבה לשם הוכחת קיום מרכז חיים בישראל, זאת לצורך המשך בחינת בקשתם לאיחוד משפחות ובחינת חידוש היתר השהיה עבור העותרת, אולם העותרים לא עשו דבר בעניין, ונמנעו מלטפל בבקשתם המקורית להסדרת המעמד.
האישור האחרון שניתן לעותרת 2 היה בתוקף עד ליום 30.11.07, ומאז ועד ליום 6.4.10, לא פעלו העותרים להסדרת המעמד. לאור זאת, משהעותרים לא טיפלו בבקשה לאיחוד משפחות במשך שנים אחדות, ובהמשך אף לא הוגש ערר מטעמם על החלטת המשיב, מלמד הדבר כי זנחו את בקשתם וויתרו על הסדרת המעמד.
כעולה מהפסיקה, בנסיבות בהן הוגשה בקשה לאיחוד משפחות, ולאחר מכן, נמנעו במשך זמן רב מהמשך טיפול בה, יש לראות בכך כאילו הבקשה המקורית נזנחה (ראה: בג"צ 10191/03 תמאדר נ' שר הפנים (לא פורסם); בג"צ 8663/03 אבו עגאג נ' שר הפנים (לא פורסם)), זאת מתוך העיקרון לפיו ביהמ"ש לא ייתן סעד לאדם שהשתהה ונמנע מלעמוד על זכויותיו מול הרשות המנהלית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
