אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אבו זיאד(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'

אבו זיאד(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'

תאריך פרסום : 02/02/2014 | גרסת הדפסה

עת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
52426-12-13
13/01/2014
בפני השופט:
ציון קאפח

- נגד -
התובע:
מוחמד יאסר אבו זיאד (אסיר)- על-ידי ב"כ עו"ד רינת בנתורה
הנתבע:
1. משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר
2. מדינת ישראל- על-ידי ב"כ עו"ד שירלי צ'רניקה

החלטה

בקשת העותר להכניס לתאו קונסולת משחקים מסוג "סוני פלייסטיישן" דור 2.

העותר עצור עד תום ההליכים החל מיום 26.05.2013, בבית המעצר "אבו כביר".

העותר מבקש להכניס לתאו מפזר חום, סרטי DVD וקונסולת משחקים מסוג סוני פלייסטיישן 2. כן הוא עותר לקבל ביקורים פתוחים.

עם קבלת תשובת המשיב, הובהר כי לעת הזאת קיימת הסכמה להכניס לתאו מפזר חום. כן מוסכם כי יקבל סרטי DVD בכפוף לכך שאין פגיעה בזכויות יוצרים.

באשר לביקורים פתוחים טוענת המשיבה כי העותר אינו זכאי, בשלב זה, לביקורים פתוחים נוכח התנהגותו. לפי שחלה הטבה בהתנהגותו בתקופה האחרונה, אישרה ב"כ המשיב כי נושא זה יידון בשנית בעוד חודשיים לערך.

הנני ממליץ כי הדיון בנושא הביקורים הפתוחים יוקדם ככל האפשר משום שהעותר סגור ומסוגר בתאו 22 שעות ביממה .

נותר אפוא לדון בשאלת קונסולת המשחקים.

לטענת העותר, כאמור לעיל, הוא שוהה בתאו כ-22 שעות ביממה, אינו זכאי להשתלב בתוכניות חינוכיות או להשתתף בפעילויות ואף אוכל ארוחותיו בין 4 קירות תאו.

כן הסכים לעקר את חיבור ה-USB.

ב"כ העותר מפנה לעת"א 28563-08-12 (מחוזי מרכז) אסולין נ' שרות בתי הסוהר, בו החליט סג"נ כב' השופט אברהם טל לאפשר הכנסת מכשיר כדוגמת סוני פלייסטיישן, תוך בדיקתו, התאמתו והגבלתו בהתאם להוראות המשיב ותוך נטרול כל אמצעי אשר יש במכשיר שיש בו כדי לפגוע בדרישות הביטחון של המשיב.

המשיב מתנגד לבקשה תוך שהוא קובע כי העותר אינו עומד בפרמטרים המצוינים בפקודת הנציבות. מבהיר כי החזקת מכשיר זה לאסירי הפרדה ולאסירים באגף השמור אושרה כחריג, לאחר שהמכשיר עוקר על ידי מעבדה מאושרת, מה שמתאפשר מתוקף היות האסירים באגף הפרדה ובאגף שמור, שם אין נגישות לאמצעים שיש בהם כדי לפגוע בעיקור.

כמו כן, צרף המשיב חוות דעת מקצועית לגבי בדיקת מכשיר סוני פלייסטיישן 2 אשר ביצע לאחרונה ראש מינהל הטכנולוגיות. על פי חוות הדעת, מכשיר זה אינו ניתן לנטרול מוחלט על ידי גורם שב"ס. כל נטרול ניתן לעריכה ושינוי באופן די פשוט. לגבי חיבור ה- USB – לא ניתן לנטרלו מבלי לפגוע בלוח האם וכן ניתן לצרוב לתוך יחידות הזיכרון שבמכשיר, כל מידע שהוא לעיון האסיר ושימושו.

דיון

קונסולת המשחקים אינה מצויה ברשימת הפריטים שהחזקתם מותרת. ראה לעניין זה סעיף 3 לפקודת נציבות שירות בתי הסוהר 04.33.00, שעניינו "החזקה, אחסנה ושינוע פרטי ציוד של אסירים" (להלן: "הפקודה"). הסעיף מגדיר כי הציוד המותר להחזקה על ידי אסירים הינו הציוד המפורט ברשימת פרטי הציוד בנספח א' לפקודה.

עם זאת, החריג בית המשפט את אסירי ההפרדה ואלה המצויים באגף השמור, משום שיש להקל על תנאי מחייתם.

ברע"ב 1460/11 אסי אבוטבול נ' שב"ס [פורסם בנבו], מיום 12.6.11, קבע כב' השופט עמית, בעניין ניוד אסירים, את הדברים הבאים אשר יפים גם לענייננו:

"ההחלטות בעניינים אלה, הן בליבת שיקול הדעת המינהלי-ארגוני של השב"ס, כגוף שאחראי על המשמעת בכלא, על מניעת ביצוע עבירות בבית הכלא ועל הבטחת שלום האסירים בכלא ושלום הציבור מחוצה ... חזקה על השב"ס כי הוא לוקח בחשבון את מכלול השיקולים הצריכים לעניין, לרבות שיקולים הומניטאריים הנוגעים לאסיר הספציפי (הדגשה שלי-צ.ק). מכאן, שעל דרך הכלל, בית המשפט לא יתערב בשיקול דעתו של השב"ס בעניינים כגון דא ...".

מחד, מתבקשת המלצה להיענות לבקשת העותר לפי שתנאי מעצרו חריגים ביותר והוא שוהה כאמור לעיל כמעט כל שעות היממה בתאו.

מנגד, קונסולת המשחקים המבוקשת בעתירה, אינה יכולה לעמוד בתנאי הביטחון של שב"ס והסיכון הנשקף ממנה, כמו גם הנטל המוטל על המשיב בבדיקת וחסימת המכשירים, גבוה לאין שעור מהתועלת שתצמח לאסירים מעצם הכנסת קונסולת המשחקים לבתי המעצר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ