ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות טבריה
|
27212-04-11
30/10/2011
|
בפני השופט:
אילונה אריאלי
|
- נגד - |
התובע:
פנחס אבוזגלו
|
הנתבע:
1. טמזו בלחדזה 2. הכשרה חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
זוהי תביעה קטנה לפיצוי התובע על נזקי רכוש שנגרמו לרכבו בתאונה מיום 1.3.11, בה היה מעורב רכב הנהוג על ידי הנתבע מס' 1 ומבוטח על ידי הנתבעת מס' 2.
התובע טוען כי התאונה ארעה באשמתו של הנתבע מס' 1, אשר פגע ברכבו מאחור.
הנתבעים טוענים כי התובע הוא שגרם לתאונה, בכך שנסע אחורנית בחוסר זהירות ופגע ברכב הנתבעים. הנתבעים חולקים גם על הנזק הנטען.
הצדדים הסכימו כי התביעה תוכרע בדרך של פשרה, על פי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובחומר הראיות ולאחר ששמעתי את העדויות ואת טענות הצדדים, שוכנעתי כי דין התביעה להתקבל.
על כן ועל יסוד הנזק שהוכח מתוך הנזק הנתבע, הריני מורה לנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 5,435 ₪ בתוספת אגרת בית משפט בסך של 59 ₪ ובתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה (17.4.11) ועד היום.
הסכומים האמורים ישולמו לתובע בתוך 30 יום ממועד מסירת פסק דין זה לנתבעת מס' 2, אחרת – הם ישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
ניתן היום, ב' חשון תשע"ב, 30 אוקטובר 2011, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת