אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> ביהמ"ש: מותר למועדון למנוע כניסה מחמת קריטריון של גיל

ביהמ"ש: מותר למועדון למנוע כניסה מחמת קריטריון של גיל

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | תאריך פרסום : 12/11/2008 09:07:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין אלי כהן נ' גיאת ניהול והשקעות בע"מ

בדומה לפסק-דין שניתן לאחרונה, דחה ביהמ"ש תביעה שהגיש צעיר כנגד מועדון ה"איזן בר" בירושלים, וקבע כי מניעת כניסתו למועדון מחמת גיל אינה מנוגדת לחוק איסור הפליה, ועל כן, גם אם הצעיר נפגע, אין מנוס מדחיית התביעה, שכן המועדון לא פעל בניגוד לחוק.

התובע, הגיע למועדון האייזן-בר בלווית חבר, ב-4/10/07 בלילה. כאשר התובע וחברו ביקשו להיכנס, טען התובע כי המארחת בקשה מהם תעודות זהות. הם הציגו אותן, ולמרות זאת לא הורשו להיכנס בטענה שמדובר ברשימת מוזמנים שהם אינם כלולים בה.

התובע טען, כי לא ראה שום רשימת מוזמנים בידיה של המארחת, ואנשים אחרים שהגיעו למקום נכנסו מבלי שהתבקשו להציג תעודת זהות ומבלי שנכללו ברשימת מוזמנים כלשהי.

עוד טען התובע, כי הציג בפני המארחת תעודת מילואים ותעודת סטודנט, אך היא ביקשה ממנו בתקיפות לעזוב את המקום מבלי למסור לו את פרטיה על אף שביקש זאת.

לטענת התובע, המארחת פעלה באופן שרירותי , והוא חש מושפל ונגרמה לו עגמת נפש רבה כתוצאה מכך שלא הורשה להיכנס למועדון ונדרש באופן שרירותי לעמוד בקריטריון (הצגת תעודת זהות והיותו כלול ברשימת מוזמנים) שלא נדרש מאף אדם אחר שהורשה להיכנס למועדון.

לפיכך, ביקש התובע, אשר בסס את תביעתו על חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, כי ביהמ"ש יפסוק לו פיצוי בסך 10,000 שקלים.

נציגת המועדון טענה מנגד, כי המועדון לא פעל באופן שרירותי, וכי מטרת הצגת תעודת הזהות הייתה לברר את גילו של התובע, הואיל והמדיניות של המועדון היא להכניס אנשים בגיל 24 ומעלה בלבד.

המועדון לא פעל בניגוד לחוק איסור הפליה

השופטת אנה שניידר מביהמ"ש לת"ק בירושלים קבעה, כי קריטריון הגיל איננו מנוי במסגרת הקריטריונים שבסעיף 3(א) לחוק איסור הפליה האסורים על פי החוק (הפליה מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטייה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, מעמד אישי או הורות).

" זהו קריטריון שקבע לעצמו המועדון משיקולים עסקיים ו/או אחרים, ומניעת כניסתו של התובע למועדון מחמת קריטריון זה אינה מקימה לו עילת תביעה על פי חוק איסור הפליה", כתבה השופטת בפסק הדין.

השופטת הוסיפה, כי מבלי להיכנס לשיקולי המועדון לגבי אופן הפעלת העסק וסבירות הקריטריונים המופעלים על ידו, כל עוד אין הקריטריונים האמורים אסורים על פי חוק איסור הפליה - לנוכח התקדים שנקבע בפסה"ד בעניין ארז מור אין מנוס מדחיית התביעה.

לפסק הדין בעניין אלי כהן נ' גיאת ניהול והשקעות בע"מ

למדור נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ