חפש עורך דין לפי תחום משפטי
- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תקנות בריאות הציבור (מזון) (תוספי תזונה), התשנ"ז-1997
תקנות בריאות הציבור (מזון) (תוספי תזונה), התשנ"ז-1997 1
בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) (נוסח חדש), התשמ"ג-1983, ובאישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת לפי סעיף 2(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אני מתקין תקנות אלה:
1. הגדרות
בתקנות אלה -
"אצווה" - כמות של תוסף תזונה שיוצרה ביום אחד או בתהליך ייצור אחד;
"יחידה" - טבליה, כמוסה או מנת צריכה יומית של תוסף תזונה שאינו בצורת טבליה או כמוסה;
"מנת צריכה יומית" - כמות לצריכה ביום אחד כפי שמסומן על תווית תוסף תזונה;
"המנהל"2 - המנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיך לענין תקנות אלה;
"מעבדה מוכרת" - מעבדה שהכיר בה המנהל לענין תקנות אלה;
"מען" - רחוב, מספר בית ויישוב, וארץ, אם היישוב אינו בישראל; י
"קצובה יומית מומלצת" -
(1) לנשים או גברים בני 25 עד 50 שנים - כמות הויטמינים או המינרלים, כאמור בטור א' בתוספת הראשונה, המפורטת לצדם בטור ב';
(2) לקבוצות גיל אחרות - כמויות הויטמינים או המינרלים המפורטות בהמלצות של מועצת המזון והתזונה של האקדמיה הלאומית למדעים של ארה"ב בספר Recommended Dietary Allowances, מהדורה 10 משנת 1989 או מהדורה מאוחרת יותר (להלן - הספר), שהופקדה בספריית משרד הבריאות, רח' רבקה 29, ירושלים (להלן - הספריה) ובשירות המזון הארצי של משרד הבריאות, רח' הארבעה 14, תל-אביב (להלן - שירות המזון);
"קצובה מרבית" - כמות הויטמינים או המינרלים כאמור בטור א' בתוספת השניה, המפורטת לצדם בטור ב';
"רכיב" - כל חומר במוצר, לרבות חומר מילוי וחומר ציפוי;
"רשות מוסמכת" - רשות במדינה, לרבות בחוץ לארץ, בה ייוצר תוסף התזונה, בין בארץ ובין בחוץ לארץ, בעלת סמכות כדין לענין הטעון אישור על פי תקנות אלה;
"שיווק" - העברה לאהר בכל דרך מדרכי ההעברה;
"תוסף תזונה" - ויטמין, מינרל, חומצת אמינו, צמח או מזון אחר, שאישר המנהל לצריכה כמזון, ולרבות תמצית, מיצוי, רכיב, תוצר פירוק, נגזרת או תערובת של כל אחד מאלה, למעט אם הוא -
(1) תכשיר רשום לפי תקנות הרוקחים (תכשירים רפואיים), התשמ"ו-1986;
(2) צמח מרפא כהגדרתו בתקנות הרוקחים (תנאי פתיחה וניהול של בתי מרקחת וחדרי תרופות), התשמ"ב-1982, ובלבד שאינו מוצג כמזון קונבנציונלי. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) (נוסח חדש), התשמ"ג-1983, ובאישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת לפי סעיף 2(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אני מתקין תקנות אלה:
1. הגדרות
בתקנות אלה -
"אצווה" - כמות של תוסף תזונה שיוצרה ביום אחד או בתהליך ייצור אחד;
"יחידה" - טבליה, כמוסה או מנת צריכה יומית של תוסף תזונה שאינו בצורת טבליה או כמוסה;
"מנת צריכה יומית" - כמות לצריכה ביום אחד כפי שמסומן על תווית תוסף תזונה;
"המנהל"2 - המנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיך לענין תקנות אלה;
"מעבדה מוכרת" - מעבדה שהכיר בה המנהל לענין תקנות אלה;
"מען" - רחוב, מספר בית ויישוב, וארץ, אם היישוב אינו בישראל; י
"קצובה יומית מומלצת" -
(1) לנשים או גברים בני 25 עד 50 שנים - כמות הויטמינים או המינרלים, כאמור בטור א' בתוספת הראשונה, המפורטת לצדם בטור ב';
(2) לקבוצות גיל אחרות - כמויות הויטמינים או המינרלים המפורטות בהמלצות של מועצת המזון והתזונה של האקדמיה הלאומית למדעים של ארה"ב בספר Recommended Dietary Allowances, מהדורה 10 משנת 1989 או מהדורה מאוחרת יותר (להלן - הספר), שהופקדה בספריית משרד הבריאות, רח' רבקה 29, ירושלים (להלן - הספריה) ובשירות המזון הארצי של משרד הבריאות, רח' הארבעה 14, תל-אביב (להלן - שירות המזון);
"קצובה מרבית" - כמות הויטמינים או המינרלים כאמור בטור א' בתוספת השניה, המפורטת לצדם בטור ב';
"רכיב" - כל חומר במוצר, לרבות חומר מילוי וחומר ציפוי;
"רשות מוסמכת" - רשות במדינה, לרבות בחוץ לארץ, בה ייוצר תוסף התזונה, בין בארץ ובין בחוץ לארץ, בעלת סמכות כדין לענין הטעון אישור על פי תקנות אלה;
"שיווק" - העברה לאהר בכל דרך מדרכי ההעברה;
"תוסף תזונה" - ויטמין, מינרל, חומצת אמינו, צמח או מזון אחר, שאישר המנהל לצריכה כמזון, ולרבות תמצית, מיצוי, רכיב, תוצר פירוק, נגזרת או תערובת של כל אחד מאלה, למעט אם הוא -
(1) תכשיר רשום לפי תקנות הרוקחים (תכשירים רפואיים), התשמ"ו-1986;
(2) צמח מרפא כהגדרתו בתקנות הרוקחים (תנאי פתיחה וניהול של בתי מרקחת וחדרי תרופות), התשמ"ב-1982, ובלבד שאינו מוצג כמזון קונבנציונלי. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
חזרה לתוצאות חיפוש >>
