פורום עורכי דין

פורום דיני משפחה
מנהלי הפורום:
שלי אדרי זילברברג משרד עו"ד , לילך הירש אופיר משרד עו"ד וגישור

פורום דיני משפחה הוקם כדי לתת מענה לשאלות בתחומים בהם עוסקים דיני משפחה: מזונות ילדים, משמורת, חלוקת רכוש, אלימות במשפחה, אלימות נגד נשים, ידועים בציבור וכו'. תחום דיני משפחה הוא תחום מורכב עד מאוד, באשר הוא עוסק בנושאים הרגישים ביותר לבני האדם: סכסוכים בין משפחות ובני זוג. פורום זה נועד לתת מענה לשאלותיכם בידי עורכי דין מקצועיים העוסקים בתחום שנים רבות וישמחו לייעץ לכם בכל נושא בדיני משפחה. המענה בפורום נועד למתן מידע כללי וראשוני בלבד ולא נועד בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת החלטה
מחבר: חי רון תאריך: 08.11.2016 שעה: 9:39
הגשתי בקשה ליישוב סכסוך במסגרת בחוק החדש. מזכירות בית המשפט אמרה שהיא שולחת בדואר רשום את הזימון לפגישת המהו"ת לשני הצדדים. אני קיבלתי בדואר רשום. הצד השני אין הוכחה שקיבל. אין שיח עם הצד השני ואין מושג אם קיבל. הגיע המועד של הפגישה. הגעתי לפגישה. הצד השני לא הגיע. הנציגה של יחידת הסיוע אמרה שאם הצד לא הגיע ולא ידוע אם קיבל או לא זה לא משנה והיא מעבירה בחזרה לבית משפט להחלטה. השופט רשם בהחלטה "לסגירת התיק, ת.פ. (תאריך) שאלה: האם ניתן לבקש מהשופט לזמן שוב את הצד שכנגד לפגישה כאשר האחריות למסירת הזימון תהיה עלי בשביל לא לסגור את התיק ולנסות לסגור את הנושא ביחידת הסיוע ולא בתביעה? מה ניתן לעשות אחרי השתלשלות כזו? מה האפשרויות? איזה בקשות ניתן לבקש מהשופט בתור מי שלא רוצה לערב ייצוג בשלב הזה? תודה מראש לעוזרים.
הוספת תגובה      הדפסת הודעה      פתח בחלון חדש

תגובות

תאריך
  09.11.2016
מחבר: עו"ד אלינור ליבוביץ תאריך: 09.11.2016 שעה: 13:41
במידה והתיק נסגר בשל אי הופעת הצד השני לפגישת המהות ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה לפתוח את התיק. במידה ובית המשפט לא ייענה לבקשה הרי שפתוחה הדרך להגשת תביעות. כעקרון אין חובה להיות מיוצג אך מומלץ מאד שלא להגיש תביעות בלא ייצוג משפטי ולפחות לבקש מעורך דין לנסח את התביעות והבקשות גם ללא ייצוג.
  1. 1