- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
קנית רכב מסוחר מכוניות בהתאם לתקנת השוק
שופט בית משפט השלום בתל אביב, דן גבאי, קבע כי מכונית מסוג סיטרואן, הרשומה על שמה של עירית ודעי, הינה בבעלות הנתבע, אבנר גרוס וכי היא תירשם ככזאת במשרד הרישוי בתל אביב.
עירית ודעי, שהיתה בעלת הרכב, פנתה לסוחר רכב בשם יוסי פישמן, והציעה לו לרכוש את הרכב. ודעי מסרה לפישמן את הרכב ואת רישיונותיו. פישמן, מעל באמונה של ודעי, מכר את המכונית, ללא ידיעתה, ואת התמורה שילשל לכיסו.
ודעי פנתה בתלונה למשטרה, שבעקבותיה נתברר שהרכב נמכר, ע"י פישמן לנתבע, אבנר גרוס. ודעי ביקשה פיצוי מחברת הביטוח מגדל, בטענה שהרכב נגנב, אך תביעתה נדחתה.
הקונה, אבנר גרוס פנה לבית המשפט, וביקש שהרכב יועבר על שמו. פישמן, שנגדו הוגשה תביעה בעבר לא התגונן וניתן נגדו פסק דין. המחלוקת בין הצדדים היתה האם גרוס רכש בעלות על הרכב בהתאם לתקנת השוק וחוק המכר.
השופט גבאי קבע, לאחר שמיעת עדויות, כי התובעת מסרה את המכונית לפישמן כדי למכרה. לפישמן נמסרה המכונית והרשיונות, אך לא נמסר ייפוי כוח לביצוע המכירה.
פישמן, הנו סוחר רכב העוסק בקניה ומכירה של מכוניות ולכן גרוס רכש את הרכב בהתאם לתקנת השוק והוא זכאי להירשם כעליה של המכונית.
ת"א 022073/01 ה"פ 177478/00 עירית ודעי נ' פישמן יוסי ואח'
למדור דיני חוזים
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
