חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פציעתו של נהג טיולית הוגדרה כתאונת דרכים

מאת: פיני קרן | תאריך פרסום : 30/12/2001 13:40:00 | גרסת הדפסה

הרכב בית המשפט המחוזי בתל-אביב, שכלל את השופטים יהושע גרוס, אביגדור משאלי ומיכל רובינשטיין, קיבל את ערעורו של ציוני מלכה, וקבע כי מלכה נפגע בתאונת דרכים והוא זכאי לפיצויי בגין תאונה זו. הדיון בתיק זה, הוחזר לבית משפט השלום, לדיון בשאלת גובה הנזק.

המערער הינו נהג טיולית, שמזה 30 שנה עוסק בהסעת חיילים מטעם משרד הביטחון.

ב - 7.9.93 ישב המערער בטיולית, כשמנועה פועל, בעת שהמתין לחיילים שיצאו לניווט באיזור באר שבע. קצין שהגיע לטיולית, פתח את דלת הטיולית, והמערער נפל ונחבל בכל חלקי גופו ובעיקר בראשו.

בית משפט השלום, לא קיבל את טענות המערער, וקבע כי האיש ישן בתוך המכונית, לכן הרכב שימש באותו זמן למגוריו ולא לנסיעה.

בית המשפט המחוזי, קיבל את טיעוני המערער. באשר לסתירות שנתגלו בעדותו, נקבע כי הוא מסר את הודאתו לאחר שאיבד את הכרתו, ואין להתייחס לסתירה כזאת או אחרת.

ע"א 002969/99 ציוני מלכה נ' סהר חברה לביטוח בע"מ ואח'

להגדרת תאונת דרכים

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
שברה את היד בחתונה של בתה - האולם יפצה
עו"ד רוני ברוש (צילום: אילנה ברוש) [תמונת אילוסטרציה: sweet ice cream photography,unsplash]

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ