- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
התקבלה בקשת ערוץ 10: זמנית, 'הישרדות' לא תעבור לידי 'רשת'
להחלטה בעניין ישראל 10 נ' רשת נגה בע"מ ואח'
ביהמ"ש המחוזי בת"א קיבל את בקשת ערוץ 10 לסעדים זמניים, והורה לבעלת הזכויות בפורמט 'הישרדות' להפסיק בינתיים את ההתקשרות עם 'רשת' ולנהל עם ערוץ 10 משא ומתן לרכישת העונות הבאות של התכנית, זאת עד לבירור התביעה העיקרית בין הצדדים.
בשל המחלוקת על זכויות ההפקה והשידור של התכנית 'הישרדות' בישראל, ונוכח טענת 'רשת' כי רכשה את הזכויות בפורמט, הגיש ערוץ 10 תביעה לאכיפת ההסכם בינו לבין חברת ההפקות castaway, בעלת הזכויות בתכנית, ולמניעת שידור התכנית ב'רשת'. בינתיים, ועד להכרעה בתביעה העיקרית ביקש הערוץ למנוע מרשת לפעול לשידור התכנית בכל דרך שהיא, ולחייב את חברת ההפקות לקיים את ההסכם עמו.
הערוץ טען, כי 'הישרדות' היא תכנית הדגל שלו, וכי העברתה לרשת בשלב זה, בו טרם הוכרעה התביעה, תגרום לו לנזקים משמעותיים ובלתי הפיכים, כלכליים ותדמיתיים.
חברת ההפקות, שאף הגישה כנגד הערוץ תביעה נגדית, טענה, כי ערוץ 10 הפר את הסכם רישיון השידור עמה, כשלא עמד בתשלומים. רשת טענה, כי מניעת ההתקשרות עם החברה תשבש את לוח השידורים שלה.
השופט הבכיר גדעון גינת קיבל את בקשת ערוץ 10 כאמור, ובכך אסר על חברת ההפקות להתקשר עם רשת והורה לה לפעול בינתיים לפי ההסכם, תוך שהדגיש כי מדובר בסעד זמני בלבד, וכי אינו קובע מסמרות בנוגע לטענות המהותיות של הצדדים בהליך העיקרי.
בשלב זה, קבע השופט, כי ההסכם בין ערוץ 10 לחברת ההפקות הוא הסכם רישיון תקף, שלא בוטל כדין על ידי חברת ההפקות, ומשכך היא מחוייבת לפעול על פיו.
"טיפוח של פורמט לתוכנית משך כ-6 עונות רציפות אינו עניין של מה בכך", כתב השופט וקבע, כי בניגוד לנזק המשמעותי שייגרם לערוץ 10 אם יאבד את הישרדות, הרי שלרשת לא ייגרם נזק משמעותי, בפרט נוכח התנהלותה התמוהה, כאשר פעלה לרכישת התכנית ביודעה כי ערוץ 10 משדר אותה מזה שנים וכי מדובר בתכנית שמזוהה עמו, כך שגם אם לוח השידורים שלה יינזק, אין לה על מי להלין אלא על עצמה.
נפסק, כי אין לתת יד לכך שערוץ 10 יאבד את תכנית הדגל שלו, אותה בנה וטיפח משך שנים, באופן כזה שאם לאחר מכן יוכח כי הוא כן בעל זכויות השידור, זה כבר יהיה אבוד.
לפיכך נפסק, כי יש ראיות לכאורה לכך שבאמצעות התקשרותה עם רשת, הפרה חברת ההפקות את ההסכם בינה לבין ערוץ 10, ומשכך- עליה לנהל משא ומתן עם הערוץ בנוגע לרכישת עונה נוספת במשך שלושה חודשים, ואסור לה להתקשר עם כל צד שלישי בנוגע לשידור 'הישרדות' בישראל, ובכלל זה רשת.
לדברי עו"ד אלי נחום, "מתן צו המניעה לגבי התכנית "הישרדות" מלמד אותנו כי בית המשפט לא ימהר לנשל מזכויותיו ערוץ טלוויזיה שמשקיע שנים בקידומו של פורמאט טלוויזיוני, וזאת גם אם קיימת בעייתיות מסויימת בהתנהלות הערוץ מול בעלת הפורמאט שהעניקה לו את הרשיון.".
- ב"כ המבקשת: עו"ד ברוך כצמן, עו"ד יותם בלאושילד, עו"ד גילית מנטינבנד
- ב"כ המשיבות: עו"ד חגי דורון, עו"ד אוריאל פרינץ, עו"ד תומר שויירמן, עו"ד אופיר וייסבן
להחלטה בעניין ישראל 10 נ' רשת נגה בע"מ ואח'
למדור: סדר דין אזרחי וראיות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
