- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חייב נצפה נוסע בקאדילק ומנהל מסעדה – ההפטר בוטל
נושה של חייב שקיבל הפטר ניהלה אחריו מעקב והציגה לרשם ההוצאה לפועל תמונות בהן הוא נראה חי חיים שאינם תואמים את מצבו כחדל פירעון. הרשם ביטל את ההפטר ופתח את התיק מחדש
רשם ההוצאה לפועל יניב דיין החליט לאחרונה לפתוח מחדש תיק חדלות פירעון של חייב שקיבל הפטר. ההחלטה התקבלה בעקבות דיון בו הציגה הנושה תמונות של החייב נוסע בג'יפ קאדילק, מחזיק אופנוע ומנהל מסעדה בשוק הכרמל. הסברי החייב לא שכנעו ובהסכמת הצדדים ההפטר בוטל.
הדיון בלשכת ההוצאה לפועל נקבע לאחר שהנושה ביקשה לבטל את צו ההפטר שניתן לחייב. בא כוחה צירף תמונות וסרטוני וידיאו שמהם לדבריו אפשר ללמוד באופן ברור שהחייב מנהל חיים מקבילים.
לטענת הנושה, החייב חי מצד אחד חיים שתואמים לכאורה לחדלות פירעון כדי להציג נתונים כאלה ואחרים בפני רשם ההוצאה לפועל, ומנגד מנהל חיים שונים במסגרתם הוא משתמש באופן קבוע באופנוע, בג'יפ קאדילק ועובד במסעדה שהקים יחד עם אחרים.
הנושה הפנתה לתמונות בהן נראה החייב מוכר במסעדה, עובד על הקופה ומפקיד כסף. כמו כן, תמונות בהן הוא מביא ציוד עם הג'יפ. "הוא לא רואה אף אחד ממטר״, טענה הנושה.
היא הוסיפה שמדוח החוקר הפרטי עולה כי החייב אישר שהוא בעל בסטה בשוק הכרמל והנכס שמעליה.
שייך לאחיו?
החייב טען שקיבל הפטר לאחר שהמציא את כל האישורים להראות שאין לו נכסים. הוא הוסיף שהג'יפ הוא של אחיו שנמצא בשלילת רישיון, ושבינתיים האח אפשר לו להשתמש ברכב. עוד לטענתו, האופנוע שייך לבת הזוג שלו. עם זאת, הוא הודה שאין לה רישיון.
בא כוחו של החייב טען שהבסטה לא שייכת לחייב והוא רק מסתובב לידה כי הוא משועמם. הוא הדגיש שהחייב חולה לב ובקרוב הוא אמור לעבור ניתוח נוסף להחלפת קוצב לב. מדובר לטענתו באיש לא בריא, לא עובד ושאינו עושה שום דבר. ״אין לו כלום״, סיכם בא כוחו של החייב.
החייב בחקירתו אישר שהוא עושה שימוש באופנוע וטען שהרכב של אחיו רק חונה ליד הבית שלו.
הוא הוסיף שהקאדילק כיום שווה רק כמה עשרות אלפי שקלים.
בתום הדיון רשם ההוצאה לפועל בתל אביב יניב דיין כתב שהצדדים הסכימו לביטול ההפטר ולמינוי נאמן אשר יבדוק את טענות הנושה.
הרשם הורה על הטלת עיקול זמני ברכב ועל ביטול ההפטר.
הוא קבע שתיק חדלות הפירעון יפתח מחדש, יפתחו מחדש כל התיקים הפרטניים ותינתן בהמשך החלטה על מינוי נאמן.
- ב״כ החייב: עו"ד גיא נצר מטעם הסיוע המשפטי
- ב״כ הנושה: עו"ד אביתר בינו
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
