לפסק הדין בעניין באזלאמיט ואח' נ' מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז החמיר עונשם של ציידי חוחיות, וקבע כי על ביהמ"ש להילחם בתופעה של ציד בלתי חוקי.
החוחית, ציפור שיר צבעונית מוגנת, מהווה מטרה לציידים לשם סחר וגידול בשבי. באוקטובר 2007 נתפסו המערערים, שברשותם לא היו רישיונות ציד, כשברכבם שלושה כלובים ובהם 46 חוחיות, כאשר שתיים מהן אזוקות ברגליהן ומשמשות פיתיון לחוחיות אחרות.
בית משפט השלום הרשיע את המערערים, שהודו בהחזקת החוחיות בלבד, בעבירות של צייד ללא רישיון והחזקת חיית בר מוגנת, וגזר עליהם 3 חודשי מאסר על תנאי, קנס של 5,000 שקלים והתחייבות באותו סכום. על הרשעתם ערערו המערערים בטענה שבפני ביהמ"ש לא היו ראיות קבילות לביצוע הצייד. מנגד ערערה המדינה על קולת העונש, וטענה כי ציד החוחיות הפך ל"מכת מדינה".
סגן הנשיא, השופט אברהם טל קבע מלשונו הגורפת של החוק ניתן להסיק, כי המחוקק התכוון לכלול במסגרת עבירות הצייד, גם מעשים המובילים למטרת הצייד.
עוד קבע השופט, כי לא קיימת הלכה ברורה של ביהמ"ש העליון בעניין, אולם דעת הרוב בפסיקת המחוזי והשלום גורסת כי ניתן להרשיע בצייד אף אם לא הוכחה פגיעה בחיה, ודי בהוכחת מעשים מתוך כוונה לפגוע בחיה.
במקרה הנדון, נקבע, כי לאור העובדה שהחוחיות נתפסו ברשות המערערים, הנטל מועבר אליהם להוכיח כי החזיקו בהן כדין, אולם עדותם הייתה רצופת סתירות ולא אמינה. לעומתה, מכלול הראיות הנסיבתיות מוביל להנחה מפלילה, שהמערערים לא הציעו לה תרחיש חלופי, ועל כן בדין הורשעו.
"על ביהמ"ש להילחם בתופעה של ציד בלתי חוקי ולהכביד ידו על מבצעי עבירה כאמור עד כי תהפוך בלתי כלכלית ובלתי כדאית לעוסקים בה. רק ענישה של ממש תביא להרתעה ויהא בה כדי להציל את נוף ארצנו", סיכם השופט.
לפיכך, התקבל ערעור המדינה, כך שכל מערער חויב לשלם קנס נוסף של 5,000 שקלים, ולחתום על התחייבות נוספת בסך 15,000 שקלים.
לפסק הדין בעניין באזלאמיט ואח' נ' מדינת ישראל
למדור: איכות הסביבה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.