חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הדקה ה-90 הורשעה בהטעיית צרכנים באינטרנט

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל - משרד התעשייה והמסחר נגד הדקה התשעים בע"מ

בית משפט השלום בת"א הרשיע באופן תקדימי חברת נסיעות בגין גביית דמי ביטול עסקה מעבר למותר בחוק, אי הכללת פרטים מלאים בעסקה באינטרנט, פרסום מחיר שירות שאיננו המחיר הכולל גם את התשלום בעבור שירות נלווה והטעיית צרכנים בעניין מהותי בעסקה.

השופטת דורית רייך-שפירא גזרה קנס בסך 90,000 ש"ח על חברת הדקה התשעים, אשר הורשעה בעבירות אלו ע"פ חוק הגנת הצרכן.

השופטת כבדה את הסדר הטיעון בין הצדדים, וציינה כי: "למרות החומרה הנגזרת מהעובדה שהחברה הורשעה בשלוש עבירות שונות, כשכל אחת וייחודית לעצמה, יש מקום להקלה".

השיקולים להקלה בעונש התייחסו, בין היתר, לעברה הנקי של החברה, להודאה שחסכה זמן שיפוטי רב , ולעובדה שמדובר בהרשעה תקדימית, באשר במקרים כאלו ביהמ"ש אינו נוהג למצות את מלוא חומרת הדין.

  • ב"כ המאשימה: עו"ד טלי קינן
  • ב"כ הנאשמת: עו"ד ד"ר גיל אוריון

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל - משרד התעשייה והמסחר נגד הדקה התשעים בע"מ

למדור פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות