אב סטר לבתו שחזרה מאוחר מבילוי - הרשעתו בוטלה
הבת דיממה מהאף כתוצאה מהסטירות. בית המשפט ביטל את הרשעת אביה בתקיפה הגורמת חבלה של ממש: "אירוע בודד בחייו, חזרו להיות בקשר"
בית משפט השלום באשקלון ביטל הרשעת אב שסטר לבתו בתום בילוי לילי, עד שדיממה מאפה; זאת על רקע תסקירים חיוביים שהתקבלו משירות המבחן, לפיהם עבר האיש כברת דרך טיפולית מאז אותו אירוע בודד בחייו. המדינה התנגדה לביטול ההרשעה ודרשה מאסר על תנאי, אך השופט צבי פורר פסק שהרשעת הנאשם תבוטל, וכי יוטל עליו שירות לתועלת הציבור בלבד.
מדובר בבן 43 שהודה והורשע בעבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש. על-פי כתב האישום, בתו יצאה לבילוי עם חברים אחרי חצות לילה, ושבה לכיוון ביתה לקראת ארבע לפנות בוקר – אך לא עלתה אליו, אלא נותרה בחוץ עם חבריה. לאחר כשעתיים, סביב השעה שש בוקר, התקשר אליה אביה ודרש שתעלה לדירה.
בשלב זה, נטען בכתב האישום בו הודה האב, גרר האחרון את בתו לאחד מחדרי הבית והלם מספר סטירות בפניה, עד שאפה החל לדמם. אלא שלמרות חומרתו הלכאורית של המעשה, שירות המבחן המליץ, בסופו של יום, על ביטול הרשעת הנאשם וענישתו בשירות לתועלת הציבור (של"צ), זאת על רקע הליך טיפולי משמעותי שעבר ונכונות בתו לחידוש הקשר עמו.
ואולם הפרקליטות, באמצעות עו"ד עמית חומרי, התנגדה למתווה המוצע. לעמדתה האב אינו עומד בתנאים שנקבעו בפסיקה לביטול הרשעה, ולכן יש להותירה על כנה ולגזור עליו מאסר על תנאי. מנגד טענה הסניגורית, עו"ד לימור רוט חזן, כי לקוחה עומד גם עומד בפרמטרים לביטול הרשעה, תוך שהפנתה, בין היתר, ללא פחות מ-5 תסקירים חיוביים בעניינו.
"מפעל חייו קרס"
הצדקה נוספת לביטול הרשעה, שהופיעה הן בטיעוני ההגנה והן בעמדת שירות המבחן, הינה הפגיעה התעסוקתית החמורה שחווה הנאשם כתוצאה מההליך הפלילי, בדמות אי-יכולתו להתמיד בעבודתו כעצמאי. "ברור כי ההליך המשפטי גרם לכך שמפעל חייו קרס, ולמעשה כתוצאה מאירוע בודד בחייו - קרס כל מפעלו", כתב השופט פורר.
הוא הדגיש, בתוך כך, שמדובר בגבר ללא הרשעות קודמות. "מדובר באירוע בודד בחייו, המתלוננת עצמה שבה וצפויה להיות חלק מקשר משמעותי בינו לבין משפחתו, וסבורני כי בהתחשב בשיקולי השיקום - הותרת ההרשעה על כנה תגרום לנזק חסר פרופורציות ביחס לאירוע מושא האישום", כתב השופט.
פסק הדין נחתם בדחיית בקשת המדינה להותיר את הרשעת האב על כנה וקבלת עתירת עורכת דינו לבטלה, זאת על רקע היעדר עברו הפלילי והפגיעה החמורה הצפויה במשלח ידו. צוין, בהקשר הזה, שמדובר בנאשם אשר היה אחראי להקמת עמותה בתחום עיסוקו "והגיע להישגים מרשימים".
לפיכך השופט נמנע מהרשעת האב וגזר עליו של"צ בהיקף של 180 שעות, זאת לצד צו מבחן לשנה והתחייבות לתקופה דומה, בסך 3,000 שקל, להימנע מביצוע עבירת אלימות. מעורכת דינו נמסר: "לעיתים גם בתיקים חמורים מאוד, ניתן לסיים את ההליך המשפטי ללא הרשעה פלילית. החוק מאפשר זאת כאשר הנזק שעלול להיגרם לנאשם מהרשעה פלילית עולה על התועלת שבהרשעה. מעידה חד-פעמית לאנשים נורמטיביים יכולה בהחלט להתאים לאי-הרשעה, כפי שנעשה במקרה זה".
- ב"כ המאשימה: עו"ד עמית חומרי
- ב"כ הנאשם: עו"ד לימור רוט-חזן
לפסק הדין המלא בתיק ת"פ 56713-11-23
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.