אין לשנות הגדרת יחסי עבודה בהליך של סעד זמני - פסקדין
עע 1427/04, מדינת ישראל נגד דני רויטמן ו - 11 אחרים
ביה"ד הארצי לעבודה קבל את ערעור המדינה בעניין העסקת סלקטורים במעברי הגבול בעזה, וקבע כי יש לבטל את הצו הזמני שניתן על ידי בית הדין האזורי המורה על המשך העסקתם של הסלקטורים בחצרי המדינה עד לבירור התובענה העיקרית, על פי אותם תנאים בהם הועסקו עד כה.
הסלקטורים הועסקו עד כה באמצעות קבלני כח אדם, ולאור כוונת המדינה להפקיד את ענייני השמירה והבידוק באיזור הנ"ל בידי חברה למתן שירותי שמירה ולא בידי קבלן כח אדם כפי שנעשה עד כה, פרסמה המדינה מכרז, אשר בין תנאיו לא נכללה הוראה כלשהי בנוגע לסלקטורים המועסקים כיום במעברי הגבול של עזה או הוראה המחייבת את קליטתם והמשך העסקתם על ידי הזוכה.
הנשיא סטיב אדלר קבע, כי משהועסקה קבוצת עובדים באמצעות קבלן/ני כח אדם משך תקופה בת שנתיים עד שמונה שנים, כפי שקרה במקרה דנן, אין מקום בשלב הסעד זמני להכריז על עובדים אלה כעל עובדי מקבל העבודה ונדרשות נסיבות משמעותיות וברורות על מנת להכריז על מסגרת העסקה אחרת מזו המוסכמת בין הצדדים.
במקרה דנן, לא הוכחו נסיבות משמעותיות וברורות המצדיקות חריגה מן הכלל, לפיו לצורך הליך הסעד זמני אין להתערב ולשנות מהגדרת יחסי העבודה שנקבעה על ידי הצדדים, כפי שהיתה במשך תקופת העסקתם עד כה.
גם מאזן הנוחות נוטה לטובת המדינה, שכן מתן צו זמני המורה על המשך העסקתם של הסלקטורים, יש בו כדי לסכל את סיום הליכי המכרז ולכאורה לגרום למדינה נזק שאינו בר תיקון.
עע 1427/04, מדינת ישראל נגד דני רויטמן ו - 11 אחרים
למדור עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.