בקשה לאישור תביעה ייצוגית בסכום של כ- 403 מיליון שקל הוגשה היום (ג') בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, נגד בנק דיסקונט לישראל וחברת כרטיסי אשראי לישראל (כ.א.ל).
את התביעה הגיש עו"ד אבנר אשד מנס-ציונה. התובע טוען, באמצעות עו"ד מרדכי איינהורן, כי הבנק וחברת האשראי המנפיקה את כרטיס האשראי ויזה, חייבו אותו בחיובים שונים, שלא על פי זכות חוזית, תוך הטעיה ואי גילוי נאות, דבר המהווה עשיית עושר ולא במשפט.
החיובים עליהם מלין התובע הוגדרו כ"דמי חבר", "דמי שימוש", "דמי הנפקה" וכן "דמי הגבלת אחריות".
התובע הנו לקוח של בנק דיסקונט, ולבקשתו הונפקו לו שני כרטיסי אשראי "ויזה זהב עסקי" ו"ויזה זהב". התובע טוען כי אין הוא יודע מי המנפיק של כרטיסי אשראי אלו (דיסקונט או כ.א.ל) והוא מבקש סעד הצהרתי שיקבע זאת.
עוד נטען בבקשה כי גביית התשלומים בגין "דמי החבר", "דמי השימוש" ורכיבים אחרים כאמור, נעשו מבלי שהוא ידע מי גובה ממנו את סכומי הכסף, וכי בקשתו לקבלת כרטיסי אשראי, אינה מהווה חוזה בינו לבין מנפיק הכרטיסים, ומשכך למנפיק אין רשות לגבות את התשלומים האמורים.
התובע מבקש שבית המשפט יורה לבנק להשיב לו סכום של 948 שקל שנגבו ממנו שלא כדין, וכן לחייב את הבנק להשיב כספי חיוב כאמור לכ- 400 אלף מחזיקי כרטיס ויזה.
למדור דיני בנקאות
למדור סדר דין אזרחי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
PsakDin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.