- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שדה התעופה ימשיך לתפקד
בג"צ 5598/00, בג"צ 5574/00 עיריית הרצליה ואח' נ' רשות שדות התעופה בישראל ואח'
בג"צ נדרש לאחרונה לדון בשתי עתירות שאוחדו. הסעד המבוקש בשתי העתירות חד הוא - כי הפעילות האווירית בשדה התעופה הרצליה תיפסק, וכי שדה התעופה ייסגר ויועתק לאתר חלופי.
העותרות היו שלוש הרשויות המקומיות אשר השדה נמצא בשטח שיפוטן או בסמוך לו.
ביהמ"ש נדרש לענות על השאלה האם המדינה נוהגת כדין בהתירה את המשך הפעילות בשדה התעופה במתכונתה הנוכחית בתקופת הביניים הארוכה עד לסיומם של הליכי התכנון והכשרת אתר חלופי לשדה התעופה. שאלה זו נענתה על ידי ביהמ"ש בהתייחס לשני העניינים העיקריים שהועלו בעתירה: מפגע הרעש הנגרם מהפעילות האווירית בשדה ונושא הבטיחות.
השופטת ביניש קבעה כי גם אם האיזון בין אינטרסים ציבוריים חיוניים בהפעלת השדה לבין הסיכונים הכרוכים בהפעלתו אינו מחייב סגירת השדה לאלתר והפסקת כל הפעילות האווירית בו, הרי מתחייב צמצום טיסות ההדרכה בשדה, המהוות את פוטנציאל הסיכון המשמעותי ביותר, בטווח זמן סביר. לפיכך לתקופת הביניים הטילה על המשיבים לשקול את מידת הנזק שייגרם ללימודי הטיס אל מול הצורך, להביא לצמצום מספר טיסות ההקפה בשדה התעופה הרצליה.
למעט שינוי זה העתירה נדחתה והשופטים שטרסברג- כהן וא' גרוניס הסכימו עקרונית עם פסק דינה של הש' ביניש.
בג"צ 5598/00, בג"צ 5574/00 עיריית הרצליה ואח' נ' רשות שדות התעופה בישראל ואח'
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
