עע 117/03, אשר חורב נגד נציבות שירות המדינה
המערער, אשר שמש כבוחן במשרד התחבורה ופוטר בעקבות מעורבות שיוחסה לו בשיבוש הליכי משפט במסגרת פרשיית השוחד במשרד הרישוי בחיפה, עותר כי ביהמ"ש יורה על החזרתו לעבודה, ולחילופין כי בימ"ש יורה למשיבים לקיים לו שימוע כדין, ולחילופי חילופין- עותר לפצותו.
הרכב השופטים ס.אדלר, ע. רבינוביץ וש. צור קבע, כי ההחלטה על אי חידוש חוזה העבודה של המערער הייתה החלטה שעל פניה אינה לוקה בחוסר סבירות, אלא שבתהליך קבלת ההחלטה נפל פגם, בכך שלא ניתנה למערער זכות שימוע.
על השאלה, האם בנסיבות הקיימות יש לכפות על המשיבים את חזרתו של המערער לעבודה, כדי שישלים את תקופת חמש שנות העבודה בתור בוחן, שתזכינה אותו ברשיון להוראת נהיגה, יש להשיב בשלילה, ומכיון שלא ניתן לממש את סעד האכיפה, התרופה הראויה לאי מתן זכות שימוע כראוי היא פיצויים.
לפיכך, נפסקו למערער פיצויים בסכום השווה לארבע משכורות.
עע 117/03, אשר חורב נגד נציבות שירות המדינה
למדור עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.