- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
על ביהמ"ש להתיר תיקון כתב תביעה שאינו מגלה יריבות
"אם כתב התביעה אינו מגלה עילה ועל כן מוצדק לכאורה למחוק את התביעה על הסף, אך ניתן להתגבר על כך דרך תיקון התביעה, יש ליתן לבעל הדין הזדמנות לתקן את כתב התביעה בטרם מחיקה", כך אמרה רשמת בית משפט המחוזי בתל אביב, שרה ברוש, כשהתירה לחברת מלם מערכות - חברה ציבורית העוסקת בתחום המחשבים, להגיש תוך 30 יום בקשה לתיקון כתב תביעה בתביעתה נגד חברת אמבלייז סיסטם, חברה ציבורית הרשומה בישראל, ושמניותיה נסחרות בבורסה בלונדון בשם "גיאו" ונגד יזמיה של "גיאו" ושמונה חברות אחזקה בישראל.
השופטת ברוש קבעה כי אם לא תוגש בקשה לתיקון כתב התביעה במועד שנקבע, תמחק התביעה, ככל שמתייחסת לחברות האחזקה.
מלם הגישה תביעה בה עתרה למתן הצהרה כי הסכם ההיפרדות מיום 4.7.95 שבין הצדדים בוטל כדין על ידי מלם וכן מתן צו הצהרתי שיקבע כי יש לרשום על שמה 50.1 אחוז ממניות "גיאו" הנסחרות בבורסה.
מלם חתמה ביולי 1994 על הסכם השקעה ב"גיאו", וקיבלה עבור השקעתה 50.1 אחוז ממניות החברה. מלם טענה כי בעקבות מצגי שווא שהוצגו בפניה, מספר חודשים לאחר מכן חתמה על הסכם היפרדות.
המבקשים ביקשו לדחות את תביעת מלם על הסף בשל חוסר יריבות עם חברות האחזקה וכן בשל שיהוי בהגשת התביעה.
השופטת כאמור, קיבלה את הטענה כי כתב התביעה הנוכחי אינו מגלה יריבות בין מלם לבין חברות האחזקה, אך קבעה כאמור כי יש לאפשר לתובעת את תיקון כתב התביעה. כן קבעה השופטת כי לא התקיים שיהוי, באשר עילת התביעה נודעה לתובעת רק סמוך להגשת כתב התביעה.
בש"א 008682/01 נפתלי שני ןאח' נ' מלם מערכות בע"מ
למדור סדר דין אזרחי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
