חברת סי.סי קרוקודייל פארמס אינטרנשיונל, חברה ישראלית פרטית, העוסקת בין היתר בגידול תנינים ובמסחר בינלאומי בעורות תנינים ויעלים, ומנהלה שלומי רנות מרעננה, תובעים שבעה מיליון שקל (לצרכי אגרה בלבד), מחברת כרמל תנינים - יענים מסחר בעורות 1998, ממושב אלון בגליל.
כן נתבעים שלושה מנהלים בכרמל צבי פרידמן מרמת-גן, אהרון מוזס ממושב אלון ואדם פרנס (אצל שרם פודים קלנר ושות') מתל-אביב.
נתבעות נוספות, הן החברות מנגוס חברה למימון (אצל שרם פודים וקלנר), והחברה ההולנדית ביסקיי קורפריישון (אף היא אצל שרם פודים וקלנר).
התביעה הוגשה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, באמצעות עו"ד חנוך ארליך ואבי שרף.
התובעים, שכאמור עוסקים בגידול תנינים ובמסחר בעורות תנינים ובמסחר בעורות תנינים ויענים, טוענים כי הנתבעים הפועלים במסגרת קבוצת שרם פודים קלנר ושות', הפרו ברגל גסה חובות חוזיות עמם, ובכך גרמו להם נזקים עיצומים, שרק חלקם נתבע בתביעה זו.
לדברי התובעים, למרות התנגדותם, הציגו עצמם הנתבעים כמי שפועלים בשמם של התובעים, יצרו חובות שאינן של התובעים, וייחסו אותם להם ע"י מצגי שווא.
כן טוענים התובעים, כי התנהגותם של הנתבעים עולה כדי עבירות פליליות, עבירות של זיוף בנסיבות חמורות, קבלה וניסיון לקבל דבר במרמה ורשומים כוזבים במסמכי תאגיד.
התובעים, המציינים כי שוק עורות התנינים ויענים מצומצם וסגור, שהחדירה אליו לא קלה וכך רכישת אמון העוסקים בתחום זה. לכן מעשי הנתבעים הסבו להם נזקים במיליוני דולרים. הנתבעים, לפי הנטען, הרסו את המוניטין המצויין של התובעים, גרמו לסגירת השוק האמריקני בפניהם, וגרמו לזיהוי התובעים, עם מעשיהם הנלוזים של הנתבעים.
מדובר לפי הנטען בנזק, שאם ניתן יהיה לתקנו, יקח הדבר שנים.
התובעים מבקשים לאסור על הנתבעים להשתמש בשמם סי.סי. אף ובלוגו שלהם, לפצותם בסכום של 7 מיליון (הנזק המשוער כ- 11.2 מיליון שקל) ולהורות לנתבעים, להביא אישורים משלטונות המס באיטליה, כי לתובעים אין כל חבות כלפיהם.
טרם הוגש כתב הגנה.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.