נסיעה לחו"ל לצורך הבאת גופת הורה אינה שוללת זכאות לגמלת הבטחת הכנסה

מאת: שירה הימן, עו"ד | :

עב"ל 1362/04 אוחנה נגד המוסד לביטוח לאומי

בית הדין הארצי לעבודה קבע, כי נסיעה לחו"ל לצורך הבאת גופת הורה, אינה שוללת ממבוטח את זכאותו לגמלת הבטחת הכנסה. נקבע, כי אי התייחסות חוק הבטחת הכנסה לסיטואציה מעין זו, מהווה לאקונה שעל בית המשפט למלא מכוח סעיף 1 לחוק יסודות המשפט.

סעיף 14א(ב)(1) לחוק הבטחת הכנסה קובע כי מבוטח שיצא מהארץ בפעם השנייה תוך 12 חודשים אינו זכאי לגמלה בעד החודש הקלנדרי בו יצא והחודש הקלנדרי בו חזר לישראל, אלא אם מתקיים אחד החריגים הקבועים בחוק. חריגים אלה אינם כוללים יציאה לצורך הבאת גופת בן משפחה לקבורה בארץ.

סגנית הנשיא אלישבע ברק-אוסוסקין קבעה, כי בחריגים אלו קיים חסר שעל בית המשפט למלא ברוח החריגים הקבועים בסעיף: כפי שהחוק השולל זכאות לגמלה לא חל על מי שנוסע להתלוות לטיפול רפואי בבן משפחה חולה, כך גם אין להחילו על מקרה של נסיעה לצורך הבאת גופה או נסיעה ללוויה של הורה בחו"ל.

עקרון תום הלב וסעיפים 19 ו- 20 לחוק הבטחת הכנסה מחילים על מבוטח חובת גילוי מוגברת. במקרה הנדון, המבוטח לא יידע את המוסד לביטוח לאומי בדבר נסיעתו לחו"ל, אך נקבע כי מסירת מידע לא נכון אינה משנה ואינה מונעת את עצם הזכות המהותית לקבלת הגמלה.

עב"ל 1362/04 אוחנה נגד המוסד לביטוח לאומי

למדור עבודה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך