- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
נדחתה תביעתן של בנות המנוח בבימ"ש השלום
שופט בית משפט השלום בתל אביב, אליהו קידר, דחה את תביעתן של הדר והילה נגד בנק דיסקונט ונגד קופת חולים של העובדות בארץ-ישראל, והרופאים ד"ר משה פרוייד וד"ר ברקו סיקרוב.
בכתב התביעה שהוגש נטען, כי אביהן המנוח של התובעות, ישעיהו ז"ל, עבד בבנק דיסקונט כפקיד ראשי ומורשה חתימה בסניף יהודה המכבי בת"א של הבנק. כתוצאה מהעדרותם של כמה עובדים , נאלץ המנוח לפי הנטען למלא את מקומם, והוא עבד בלחץ קשה במשך 12 שעות רצופות ללא הפסקה.
גם חופשה בת יומיים אותה תכנן לרגל יום הולדתו ב- 3.8.78 נמנעה ע"י מנהל הסניף, דבר שגרם לו לעוגמת נפש, למרות שלבסוף אושרה יציאתו לחופשה.
ביום החופשה הראשון (4.8.78 ) חש המנוח בחולשה כללית, הועבר לבית החולים כרמל, ושם התברר שהוא סובל מאוטם שריר הלב, וכי מצבו קשה. אחרי 14 ימי אשפוז שוחרר המנוח לביתו, ויומיים לאחר מכן מת בביתו.
התובעות, עם הגיען לבגרות, הגישו תביעה בסמוך מאוד לתקופת ההתיישנות, ובה תבעו פיצוי מהבנק וצרפו חוות דעת של פרופ' וונדרמן, שקבע שיש קשר סיבתי בין מחלתו של האיש לבין לחציו בעבודה.
גם הרופאים נתבעו, שכן לפי הנטען שוחרר המנוח מבית החולים ולמרות מצבו הקשה, הוא נטל תרופה אחת בלבד. התובעות טוענות לרשלנות הרופאים.
השופט קידר בדחיית התביעה קובע, כי מדובר במקרה שקרה לפני 17 שנים , ואין בפני הרופאים ובית המשפט התיק הרפואי, לכן קשה לדרוש מהרופאים (שלא הוזמנו למשפט), שטיפלו במאות רבות של חולים, לזכור מקרה זה.
השופט חייב את התובעות לפצות את הבנק ואת הרופאים בסך 10,000 ש"ח בגין הוצאותיהם המשפטיות.
באדיבות אתר המשפט הישראלי "פסק דין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
