נדחו טענותיו המקדמיות של צחי הנגבי הנאשם בביצוע מינויים פוליטיים

מאת: שירה הימן, עו"ד | :

פ 4063/06 מדינת ישראל נגד צחי הנגבי

בית משפט השלום בירושלים דחה את טענותיו המקדמיות של צחי הנגבי, הנאשם בעבירה של מרמה והפרת אמונים, שוחד, וניסיון להשפיע על בעל זכות הצבעה. כמו כן, דחה בית המשפט את טענותיו המקדמיות של נאשם מס' 2, אשר שימש בתקופה הרלוונטית כיועץ בכיר של הנגבי ולאחר מכן כמנכ"ל משרדו.

לפי האמור בכתב האישום, בעת שכיהן צחי הנגבי כשר לאיכות הסביבה, פעל באופן מתוכנן ושיטתי, והביא למינויים של חברי מרכז הליכוד ומקורביהם למשרות ולתפקידים רבים במשרד לאיכות הסביבה ובגופים הקשורים אליו, תוך פגיעה באפשרות של הציבור הרחב להתחרות על משרות ותפקידים אלה, ועל מנת לזכות באהדתם ובתמיכתם הפוליטית של חברי המרכז.

סגן נשיא בית המשפט יואל צור קבע, כי המיוחס לצחי הנגבי בכתב האישום, מגלה לכאורה עבירה של "הפרת אמונים". זאת, בהתאם לאמות המידה שנקבעו בדנ"פ 1397/03 מ"י נ' שבס, ובהתאם לעמדת הפסיקה, הרואה ככלל במינוי פוליטי כהפרת אמון. לפיכך, הטענות שהעלה הנאשם בנושא זה, הינן טענות עובדתיות הטעונות בדיקה, אך לא טענות מקדמיות.

לעניין טענת הנאשם כי כתב האישום אינו עולה בקנה אחד עם עקרון החוקתיות, שכן העבירה של מרמה והפרת אמונים הינה בבחינת נורמה רטרואקטיבית, נקבע, כי העובדה שאין הגדרה מדויקת וממצה לעבירה, כך שהיסוד העובדתי משתנה ממקרה למקרה, אין משמעה כי מדובר בהחלת נורמה רטרואקטיבית.

בנוסף, נדחו טענות הנאשם לקיומה של "הגנה מן הצדק" , שכן מדובר בטענה המחייבת הנחת תשתית עובדתית, ולפיכך, יש לבררה במהלך המשפט עצמו.

פ 4063/06 מדינת ישראל נגד צחי הנגבי

למדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך